Το ντέρμπι με τα πολλά γκολ και τα αυτογκόλ!

Το ματς της 20ης αγωνιστικής για τη σεζόν 2006/07 φέρνει αντιμέτωπες τις ομάδες με τις λιγότερες απώλειες, αφού ΑΕΚ κι Ολυμπιακός έχουν γνωρίσει 2 ήττες. Ωστόσο οι αρκετές ισοπαλίες της «Ένωσης» -5 τον αριθμό- δίνουν μεγάλη βαθμολογική άνεση στους «ερυθρόλευκους», που πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ με διαφορά 8 βαθμών.

Στο 28’ ο Ζούλιο Σέζαρ εκτελεί φάουλ, ο Νικοπολίδης χάνει την μπάλα μέσα από
τα χέρια του και δέχεται το μοναδικό αυτογκόλ στην καριέρα του στο πρωτάθλημα. Το σύνολο του Τάκη Λεμονή ανατρέπει την κατάσταση σε διάστημα δύο λεπτών, με τους Τζόρτζεβιτς και Ριβάλντο να κάνουν το 1-2 σκοράροντας στο 45’ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αντίστοιχα.

Στην αρχή του δευτέρου μέρους και πάλι οι Πειραιώτες δέχονται εξ οικείων τα βέλη, καθώς σε νέο φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ, o Κωνσταντίνου σε μία εναέρια διεκδίκηση με τον Παπασταθόπουλο, στέλνει δίχως να θέλει την μπάλα στα δίχτυα Νικοπολίδη για το 2-2.

Στο 56’ οι πρωταθλητές μένουν με 10, καθώς αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ζεβλάκοφ, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει να προηγηθούν εκ νέου, με κοντινή προβολή του…έτερου Ζούλιο Σέζαρ του παιχνιδιού (Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού) ύστερα από κεφαλιά του Τοροσίδη.

Το τελικό 3-3 σε ένα άκρως εντυπωσιακό παιχνίδι, διαμόρφωσε ο Λεωνίδας Καμπάνταης στο 71’, μετά από κόρνερ του Ζούλιο Σέζαρ. Το τέλος εκείνης της σεζόν, βρήκε τους Πειραιώτες πρωταθλητές με 71 βαθμούς και την ΑΕΚ του Λορένθο Σέρα Φερέρ δεύτερη με 62.
Keywords
Τυχαία Θέματα