Το επόμενο στοίχημα του Μαρτίνς

Όλο στοιχήματα καλείται να κερδίζει ο Πέδρο Μαρτίνς από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Το πρώτο, ήταν η δημιουργία από το μηδέν ενός συνόλου το οποίο θα ήταν ανταγωνιστικό στην προκριματική φάση του Europa League. Τότε, όφειλε να πορευτεί στο μονόδρομο των επιτυχιών, ώστε οι «ερυθρόλευκοι» να κατορθώσουν να μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης. Τα κατάφεραν και έτσι ο Πορτογάλος τεχνικός
κέρδισε το πρώτο στοίχημα της χρονιάς.

Έως το πρώτο μισό της περιόδου, κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι. Στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός αποχαιρετάει το 2018 από τη 2η θέση, έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Στο κύπελλο πέρασε στους «16» με τρεις νίκες στον όμιλό του. Και στο Europa League απέκλεισε τη Μίλαν για να περάσει στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Αλλά ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, το μόνο σίγουρο είναι πως μήνα με τον μήνα το σύνολο που οραματίστηκε το καλοκαίρι, προοδεύει διαρκώς, δημιουργώντας προσδοκίες στους πάντα απαιτητικούς οπαδούς του.

Το επόμενο στοίχημα που θα κληθεί να κερδίσει ο Πέδρο Μαρτίνς, σχετίζεται με την παγίδα των πρώτων αγώνων μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν ανατρέξουμε σε ανάλογες περιόδους προηγούμενων χρόνων, θα διαπιστώσουμε πως είναι συχνό το φαινόμενο της πτώσης της απόδοσης του Ολυμπιακού. Χρησιμοποιώντας την ποδοσφαιρική διάλεκτο, είναι το διάστημα στο οποίο ελλοχεύει ο κίνδυνος για«κοιλιά». Ο προνοητικός και εργατικός Μαρτίνς, γνωρίζει καλά τι είχε προηγηθεί κατά το παρελθόν στους αγώνες του Ιανουαρίου. Και θέλει με τον τρόπο δουλειάς του να αποφύγει αυτήν την παγίδα.

Άλλωστε, η εικόνα στην κορυφή της βαθμολογίας δεν δίνει περιθώρια για νέες απώλειες. Παράλληλα, το πρόγραμμα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού τα πρώτα τρία ματς του δεύτερου γύρου θα διεξαχθούν μακριά από το Καραϊσκάκη, με αντιπάλους τον Λεβαδειακό, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα. Δεν βάζουμε στο κάδρο το παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ, αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε θα διεξαχθεί. Ενδιάμεσα, υπάρχουν και τα δύο ματς με την Ξάνθη στο κύπελλο.

Στο δε Φεβρουάριο, ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματος αυξάνεται, αφού ανάμεσα σε άλλους, σε διάστημα ένδεκα ημερών ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τη Ντιναμό Κιέβου δύο φορές. Επομένως, γίνεται εύκολα αντιληπτή η αναγκαιότητα της αποφυγής της παγίδας του Ιανουαρίου. Μόνο αν παραμείνει σε υψηλά επίπεδα η απόδοση των «Πειραιωτών», θα έχουν πολλές πιθανότητες υλοποίησης των στόχων της περιόδου.
Keywords
Τυχαία Θέματα