Το απίστευτο σερί του Νταβίδ Σίλβα

Ο Νταβίδ Σίλβα «τρέχει» το μεγαλύτερο σερί νικών στο αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1988!

Ο 32χρονος Ισπανός, μετρά 25 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με την φανελα της Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που σύμφωνα με τους Times δεν έχει πετύχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής από την καθιέρωση του πρωταθλήματος στο Νησί το 1888!

Ανάμεσα στα 25 συνεχόμενα νικηφόρα ματς στα οποία συμμετείχε ο Σίλβα, είναι και 19 αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που αποτελεί και το απόλυτο ρεκόρ στην διοργάνωση για έναν παίκτη.

Πάντα
σύμφωνα με τους Times, το αμέσως καλύτερο νικηφόρο σερί σε όλες τις διοργανώσεις έχει ο συμπαίκτης του Νικολάς Οταμένδι με 22 και πάλι στην φετινή σεζόν (!), τρίτος είναι ο Φιλ Νέβιλ με 20 το 1996 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέταρτος στην σχετική λίστα είναι ο Στιβ Σίντγουελ, ο οποίος έπαιξε σε 19 σερί νίκες της Τσέλσι το 2007, στα περισσότερα ματς όμως σαν αλλαγή. Την πέμπτη θέση μοιράζονται οι Έντερσον και Φερναντίνιο με 18 σερί νίκες και πάλι με την φετινή Σίτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, ο παίκτης με το μεγαλύτερο σερί νικών στην ιστορία των «γαλάζιων» ήταν ο Πάμπλο Σαμπαλέτα που είχε 15 το 2015.

Ο Σίλβα, σίγουρα έχει ωφεληθεί από την εκπληκτική φετινή φόρμα της Σίτι, που άλλωστε έκανε 17 σερί νίκες, δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ κέρδισε 26 από τα 27 παιχνίδια της συνολικά από τις 21 Αυγούστου έως τις 27 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο η συνεισφορά του παραμένει καθοριστική, καθώς στο πρωτάθλημαέχει πέντε γκολ και οκτώ ασίστ σε 21 συμμετοχές, ενώ πέρσι σε 34 ματς είχε τέσσερα γκολ και επτά ασίστ. Μάλιστα, χωρίς αυτόν η Σίτι έχει χάσει πόντο ή πόντους στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που δείχνει ότι παρ' ολο που ο Γκουντογκάν έχει καταφέρει να προσφέρει όταν τον αντικαθιστά, ο Σίλβα παραμένει κομβικός στα 32 του.

Το σερί του ξεκίνησε με τη νίκη στο Μπόρνμουθ στις 26 Αυγούστου και μέχρι σήμερα έχει χάσει 12 ματς της Σίτι, στα οποία η ομάδα του κέρδισε έξι σε κανονική διάρκεια, χρειάστηκε διαδικασία των πέναλτι για να κερδίσει άλλα δύο, ενώ είχε επίσης δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.
Keywords
Τυχαία Θέματα