Το Plan B της UEFA για το Euro 2021

Το Plan B της UEFA για το Euro 2021evlachosΠαρ, 11/13/2020 - 20:07

Πριν από μερικές ημέρες η UEFA διέψευσε τις φήμες για αλλαγή πλάνων όσον αφορά στην διεξαγωγή του Euro 2021. Έπρεπε να το κάνει. Μπορεί να υπάρχει εμβόλιο μέσα στους επόμενους μήνες αλλά οι σπόνσορες και οι πόλεις που περιμένουν να διοργανώσουν παιχνίδι για το Euro

2021 δεν χρειαζόταν να ακούσουν από τώρα ότι είναι δύσκολο να διεξαχθεί το τουρνούα όπως είχε υπολογίσει η UEFA

Το πλάνο ήταν να διεξαχθεί η τελική φάση σε 12 πόλεις, σε όλη την Ευρώπη. Αυτή την στιγμή το πλάνο αυτό όχι απλά δεν είναι ρεαλιστικό αλλά μοιάζει επιεικώς, αστείο. 

Φυσικά οι χώρες που περίμεναν να οργανώσουν παιχνίδια δεν θα είναι ικανοποιημένες. Η Αγγλία για παράδειγμα είχε αναλάβει παιχνίδια ομίλου, τους ημιτελικούς και τον τελικό και για μια χώρα τρελαμένη με το ποδόσφαιρο και την εθνική ομάδα της θα είναι μεγάλη η απώλεια. 

Το Λονδίνο περίμενε να φιλοξενήσει κόσμο από όλη την Ευρώπη κάτι που επίσης μοιάζει απίθανό με την χώρα μόλις να έχει μπει σε δεύτερο lockdown.

Ο Μπόρις Τζόνσον άλλωστε είπε πως πλέον θα ακούσει προτάσεις για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα... τον Μάιο. 

Τούτη την ώρα το πιο πιθανό σενάριο είναι μια αντιγραφή του Champions League. Μια πόλη, αρκετά μεγάλη που μπορεί να φιλοξενήσει τις ομάδες και τους αγώνες με ασφάλεια.

Η Ρωσία ακούγεται ως πιθανός προορισμός. Φιλοξένησε την πιο πρόσφατη διοργάνωση, το Παγκόσμιο κύπελλο του 2018. Τα σύνορά της είναι κλειστά από τον Μάρτιο αλλά όχι για αθλητές. Έχει γνώση και πειθαρχία για να διοργανώσει τον θεσμό. 

Άλλωστε πιο είναι το νόημα να γίνουν αγώνες σε δώδεκα πόλεις αν δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στο γήπεδο. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λατρεύουμε το ποδόσφαιρο, λατρεύουμε το παιχνίδι αλλά... είναι ένα παιχνίδι και η υγεία είναι πιο σημαντική. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Euro - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off evlachos Off Off ΔΙΕΘΝΕΙΣ Το πλάνο έλεγε ότι δώδεκα πόλεις θα φιλοξενήσουν το Euro 2021. Μάλλον πρέπει να το ξεχάσουμε και να πάμε στο Plan B. Η Ρωσία περιμένει.  Article publish on Παρ, 11/13/2020 - 20:07 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα