Τιμητικό βραβείο θα πάρει ο Jeff Βridges για τη συμβολή του στον καλλιτεχνικό κόσμο

Στις 6 Ιανουαρίου.

Για τη συνεισφορά του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο θα βραβευτεί φέτος ο Jeff Bridges.

Σύμφωνα με το Variety, το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille θα δοθεί στον ηθοποιό στις 6 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της 76ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Hollywood Foreign Press Association με μεγάλη της χαρά θα δώσει το Βραβείο Cecil B. deMille

του 2019 στον Jeff Bridges", είπε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Meher Tatna. "Η απίστευτη δουλειά του Bridges στα διάφορα είδη έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές και τα μυαλά του κοινού παγκοσμίως για πάνω από έξι δεκαετίες. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε ‘τον Dude’, την εκπληκτική του καριέρα και τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες στην επερχόμενη τελετή των Χρυσών Σφαιρών".

Ο Jeff Bridges

Η καριέρα του ηθοποιού ξεκίνησε το 1970 με την ταινία "Halls of Anger". Το '71 πρωταγωνίστησε στο "The Last Picture Show" για την οποία ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Β'Ανδρικού Ρόλου. Υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο του χάρισαν και οι ρόλοι του στα "Thunderbolt and Lightfoot" (1974), "Starman" (1984), "The Contender" (2000), "True Grit" (2010) και "Hell or High Water" (2016), ενώ για τον ρόλο του ως Otis "Bad" Blake στην ταινία "Crazy Heart" κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Έχει πρωταγωνιστήσει στην πρώτη ταινία του MCU, "Iron Man" ως Obadiah Stane / Iron Monger, αλλά και στα "Tron: Legacy", "R.I.P.D.", "Seventh Son" και "The Only Living Boy in New York". Πρόσφατα τον είδαμε στα "Kingsman: The Golden Circle", "Only the Brave" και "Bad Times at the El Royale".

Το Βραβείο Cecil B. DeMille είναι το τιμητικό βραβείο των Χρυσών Σφαιρών και δίνεται σε σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς και σεναριογράφους για τη συμβολή τους στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην 9η Τελετή τον Φεβρουάριο του '52 και πήρε το όνομά του από τον πρώτο παραλήπτη, τον σκηνοθέτη Cecil B. DeMille. Το ίδιο βραβείο έχουν κερδίσει πολλά γνωστά ονόματα από τότε, μεταξύ άλλων και ο Walt Disney.

Η πρώτη γυναίκα που παρέλαβε το βραβείο ήταν και η νεώτερο κάτοχός του, η ηθοποιός Judy Garland σε ηλικία 39 ετών. Ο γηραιότερος βραβευμένος ήταν ο Samuel Goldwyn σε ηλικία 93 ετών. Το 1982, ο Sidney Poitier ήταν ο πρώτος βραβευμένος αφρικάνικης καταγωγής και το 2018 η Oprah Winfrey έγινε η πρώτη αφρικανοαμερικανίδα γυναίκα που έλαβε το βραβείο.

Αναμένουμε έως τις 6 Ιανουαρίου για να δούμε τον Jeff Bridges να παραλαμβάνει το τιμητικό αυτό βραβείο στην 76η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

IGN Greece O Jordan Peterson ξεκινά τη δική του "Patreon" πλατφόρμα Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 10/12 - 16/12 Στις υποψηφιότητες των Βραβείων SAG "Black Panther" και "Infinity War"

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα