Τη νίκη ο Ατρόμητος, το ρεκόρ ο 16χρονος Μανδάς!

Η ομάδα του Περιστερίου εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος νικώντας 0-4 στην Σπάρτη όμως το μεγάλο γεγονός τόσο για τον Ατρόμητο όσο κυρίως για ένα 16χρονο παίκτη, ήταν αυτό που έγινε στο 65ο λεπτό όταν μπήκε στο ματς ο Χρήστος Μανδάς και έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Ατρομήτου.
Ο Μανδάς με το παρατσούκλι «πεναλτάκιας» - που κατάφερε να το.. κατακτήσει σε ηλικία 16 χρόνων και δύο μηνών - έσπασε το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ του Λημνιού ο οποίος είχε πάρει συμμετοχή
σε αγώνα πρωταθλήματος όντας εκείνη τη μέρα 16 χρόνων και τεσσάρων μηνών.
Συστάθηκε σε πολύ μικρή ηλικία στον τεχνικό διευθυντή του Ατρομήτου Γιάννη Αγγελόπουλο ως παίκτης του Αετού Κορυδαλλού, την ίδια ομάδα όπου ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα και ο Στέφανος Καπίνο!
Επειδή τότε ο Ατρόμητος δεν είχε τμήμα για παίκτες κάτω των 15 ετών βρέθηκε η φόρμουλα έτσι ώστε ο Μανδάς να ενταχθεί στην Κ14 του ερασιτέχνη Ατρόμητου και σταδιακά άρχισε να μπαίνει στις προπονήσεις και των «μεγάλων» ώσπου να έρθει η μέρα γι’ αυτόν σε επίσημο ματς της επαγγελματικής ομάδας.
Κάθε άλλο παρά άγνωστος και στα κλιμάκια της Ομοσπονδίας αφού ως βασικός στην «γαλανόλευκη» για παίκτες κάτω των 15 ετών κατέκτησε με την εθνική ομάδα το τουρνουά Aegean Cup αποκρούοντας κι εκεί πέναλτι!
Το προσωνύμιο «πεναλτάκιας» ήρθε για τον Χρήστο Μανδά λίγο νωρίτερα όταν ως παίκτης της Κ15 του Ατρομήτου, σε ηλικία 14 ετών παρακαλώ, έδειξε τις ικανότητές του σε τουρνουά που είχε πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Σε ματς με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα της Φενέρμπαξε ο Μανδάς απέκρουσε τρία πέναλτι!
Και, συνεχίζει….
Keywords
Τυχαία Θέματα