Θριαμβευτική "κίτρινη" επιστροφή!

Ο Άρης είναι και πάλι εδώ, στη Super League! Το φώναξε όσο πιο δυνατά μπορούσε απόψε το βράδυ (27/8), με την εμφατική νίκη με το επιβλητικό 0-3 που σημείωσε στη Λαμία, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε ότι μπορούσε να σταθεί απέναντί του.
Οι Ντιγκινί, Γκαρσία και Γκάμα έσυραν το... χορό της βροχής (ήταν φθινοπωρινός ο καιρός στην πρωτεύουσα
της Φθιώτιδας) για τους "κίτρινους" με τα υπέροχα τέρματα που πέτυχαν και παρέσυραν στο ρυθμό της χαράς τόσο τους συμπαίκτες τους, όσο και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν τη σπουδαία νίκη.

Τα πλάνα
Στον πρώτο αγώνα της σεζόν, ο Μπάμπης Τεννές παρέτεξε την ομάδα του εντός έδρας με σχηματισμό 3-4-3, με τους δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς, τους Επστάιν αριστερά και Μπερτόλιο δεξιά να συμπληρώνουν την τετράδα της μεσαίας γραμμής, όταν η Λαμία αμυνόταν. Με αυτόν τον τρόπο ο Έλληνας τεχνικός θέλησε να κλείσει όλους τους διαδρόμους στους "κίτρινους".

Για τους γηπεδούχους, ο Σαράνοφ ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Αντέτζο, Αναστασιάδης και Ασίγκμπα οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί, οι Δημούτσος και Μπλάζιτς οι αμυντικοί μέσοι, οι Βάντερσον και Βασιλαντωνάκης οι δύο πλάγιοι οπισθοφύλακες, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, ενώ ο Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης, με τους Επστάιν και Μπερτόλιο δίπλα του.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με σχηματισμό 4-2-3-1 και σαφή προσανατολισμό να κυριαρχήσει στο γήπεδο, παίρνοντας τη μεσαία γραμμή. Εκεί, τον πρώτο λόγο είχαν οι δύο αμυντικοί μέσοι των "κίτρινων", Μπάσα και Ματίγια.

Κατά τα λοιπά, τερματοφύλακας ήταν ο Κουέστα, οι Δεληζήσης και Βέλεθ στο κέντρο της άμυνας, ο Τζανακάκης δεξιά και ο Βαλεριάνος αριστερά στις δύο πλευρές της άμυνας. Η μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούνταν από τους Γκάμα δεξιά, Γκαρσία αριστερά και Ντιγκινί στον άξονα. Στην κορυφή ήταν ο Χαμζά Γιουνές.
"Κίτρινη" κυριαρχία
Χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου ήταν δύο: η κυριαρχία των φιλοξενούμενων στον αγωνιστικό χώρο, με ποσοστό κατοχής της μπάλας που έφτασε στο 64%, καθώς και το γεγονός ότι τα πρώτα 45' λεπτά τελείωσαν με λίγες τελικές (4 για Λαμία και 5 για τον Άρη), χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Ο Άρης με τους Μπάσα, κυρίως, και Ματίγια να οργώνουν τη μεσαία γραμμή, αφενός δεν άφηνε τη Λαμία να κάνει παιχνίδι κι αφετέρου ήταν καλύτερος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Δεν είχε, όμως, καλή τελική προσπάθεια, όπως, βεβαίως, δεν είχαν και οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κυρίως με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να χτυπήσουν.

Καλύτερες στιγμές σε αυτό το διάστημα ήταν μια αναστάτωση στην άμυνα της Λαμίας στο 13', μετά από ωραίο γύρισμα του Γκάμα, και μια κεφαλιά του Μπαράλες στο 21ο. Πέρα από αυτές τις δύο στιγμές, δύσκολα θα μείνει κάτι στο μυαλό.

Καταιγισμός!
Στο δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε καταιγισμός από πλευράς των φιλοξενούμενων! Συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και μέσα σε διάστημα 25' λεπτών έφτασαν στο εμφατικό 0-3. Την αρχή έκανε ο Ντιγκινί με κεφαλιά από το ύψος του πέναλντι στο 53ο, ακολούθησε ο Γκαρσία στο 71ο με νέα κεφαλιά, μετά από σέντρα του Γκάμα από δεξιά, για να κλείσει το σκορ στο 78ο ο Γκάμα στο 78ο με σουτ έξω από την περιοχή.

Ο τελευταίος διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου του γηπέδου, τόσο για την παρουσία του, όσο για το γεγονός ότι έφτιαξε ένα γκολ και σημείωσε άλλο ένα. Εξαιρετικός, όμως, ήταν και ο Μπάσα, ο οποίος έτρεξε ατελείωτα στο βαρύ αγωνιστικό χώρο.

Γενικώς, οι "κίτρινοι" ήταν πολύ καλοί στο παιχνίδι. Έδειξαν έτοιμοι για το νέο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τη Λαμία, που έχοντας ως πρώτο μέλημα την άμυνα, δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό στην αναμέτρηση.

Διαιτητής ήταν ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος έδειξε κίτρινες κάρτες στους Δημούτσο (42'), Γιουνές (48'), Καραγκούνη (52'), Μπάσα (65') και Μπλάζιτς (67').

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Σαράνοφ, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα (73' Όσμαν), Δημούτσος, Μπλάζιτς, Βάντερσον, Βασιλαντωνάκης, Μπαράλες, Επστάιν (60' Τσούκαλος), Μπερτόλιο (46' Καραγκούνης).ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ματίγια (68' Κολάσο), Γκάμα (85' Ιντζόγλου), Γκαρσία, Ντιγκινί (73' Ναζλίδης), Γιουνές.
Keywords
Τυχαία Θέματα