Τένις στον καθρέφτη

«Ήταν σαν τοίχος στη baseline» είπε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Γιον Τσονγκ που του έφραξε το δρόμο προς τα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και το ραντεβού στα ημιτελικά με το Ρότζερ Φέντερερ.

Η βελτίωση της αγωνιστικής του ετοιμότητας από ματς σε ματς ήταν εμφανής, ωστόσο όχι επαρκής για να του δείξει την έξοδο κινδύνου όταν τον στρίμωξε ο 22χρονος Κορεάτης. Τον στρίμωξε μάλιστα από την αρχή του ματς με break στο σερβίς και το 3-0 σετ υπογράμμισε αφενός ότι ο Σέρβος δεν έχει ξαναγίνει εκείνος που είχε αφήσει άφωνο τον πλανήτη,
αφετέρου ότι ο Τσονγκ (μάλλον) έχει ακόμη αρκετά να μας δείξει. Η κατάκτηση τον περασμένο Νοέμβριο του τελικού ATP Next Gen και η ιστορική παρουσία του στα προημιτελικά , καθώς είναι ο μοναδικός Κορεάτης που το πετυχαίνει σε τουρνουά Grand Slam, ανεβάζουν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών σε μια εποχή αναζήτησης από τον κόσμο του τένις των επόμενων πρωταγωνιστών.

Ο Τσονγκ κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον, ίσως, καλύτερο returner όλων των εποχών και το έκανε με επιτυχία στις 14 από τις 19 περιπτώσεις που ο Νόλε είχε break point.

Θαρρούσες πολλές φορές ότι ο Σέρβος έπαιζε απέναντι σε καθρέφτη. Τόσο ικανός δείχνει από την πίσω πλευρά του court αυτός ο Κορεάτης καμικάζι.

Ο Τζόκοβιτς αποτέλεσε το είδωλο του Τσονγκ και σε μια άνευ προηγουμένου ειρωνική απόφαση της μοίρας, είναι αυτός που τον υποχρέωσε σε αποκλεισμό σε straight sets στην Αυστραλία μετά από 11 χρόνια.

Εμένα πάντως δε μου το «βγάζετε από το μυαλό»… Ο Κορεάτης με το παιχνίδι του στη Rod Laver Arena θύμισε όσο κανείς άλλος το νεαρό Τζόκοβιτς!
Keywords
Τυχαία Θέματα