Τα πάντα χάθηκαν στην πρεμιέρα…

Σε όμιλο με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ, ο ρεαλιστικός στόχος του Ολυμπιακού ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης. Αλλά ακόμη και αυτός ο στόχος είχε πολλές δυσκολίες, από τη στιγμή κατά την οποία στην κλήρωση οι «ερυθρόλευκοι» τράβηξαν από το 4ο γκρουπ δυναμικότητας τον πιο ισχυρό αντίπαλο, την ομάδα της Λισσαβόνας. Το πρόγραμμα τους υποχρέωσε να κάνουν πρεμιέρα στο Φάληρο κόντρα στους «Πορτογάλους». Ουσιαστικά, εκεί όφειλαν να παίξουν τα «πάντα» για την 3η θέση.

Οι επιλογές του τότε προπονητής
τους, Μπέσνικ Χάσι ήταν καταστροφικές. Εμφάνισε ένα σύνολο το οποίο δεν είχε ισορροπία ανάμεσα στις γραμμές του. Ειδικά στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, πήρε «μηδέν». Το τελικό 2-3 μάλλον αποτελεί «μαγική» εικόνα, αφού αν ήταν πιο αποτελεσματικοί οι παίκτες της Σπόρτινγκ, το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είχε πάρει εφιαλτικές διαστάσεις.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, τα πάντα χάθηκαν στην πρεμιέρα για τον Ολυμπιακό. Τώρα, που ο Τάκης Λεμονής υποχρεώθηκε να διεκδικήσει μέσα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» τη νίκη προκειμένου να διατηρηθεί η ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο δύσκολο έργο είχε. Σκέφθηκε να θωρακίσει τα νώτα του και καθώς θα κυλούσε ο χρόνος, να ψάξει ο Ολυμπιακός το γκολ.

Για 40 λεπτά οι παίκτες του ήταν μέσα στο παιχνίδι, αν εξαιρέσει κάποιος τη νωθρή εκκίνησή τους στο ματς. Αλλά δύο στιγμές αδράνειάς τους λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος στο πρώτο ημίχρονο, ουσιαστικά έκριναν το ματς. Το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού έμοιαζε αδύνατο να ανατραπεί το εις βάρος τους σκορ.

Για τους «Πειραιώτες» υπάρχει ακόμα μία εκκρεμότητα: το ματς της 5ης Δεκεμβρίου με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη. Οφείλουν να νικήσουν, τόσο για τη δική τους βαθμολογία στην UEFA, όσο και της Ελλάδας η οποία κινδυνεύει να "κατρακυλήσει" στην 15η θέση. Αλλά και για να κλείσουν με όμορφο τρόπο το μακρύ ταξίδι τους στην Ευρώπη, που είχε αφετηρία στα τέλη Ιουλίου στο Βελιγράδι, όπου έπαιξαν με την Παρτιζάν για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα