Συνηθισμένη στα θρίλερ! (video)

Η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Παναιτωλικό, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει για δεύτερο συνεχόμενο ματς στις καθυστερήσεις, που σημαδεύτηκαν με τρεις αποβολές!

Ψήφισε και καθόρισε τον MVP και το BestGoal της Αγωνιστικής!

Η ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε εκπληκτικά και προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με δύο υποδειγματικές αντεπιθέσεις και σκόρερ τους Ρόσα (12') και Ντίας (24'). Η Λαμία αντέδρασε μειώνοντας
στο 69' με τον Ακόστα και εκεί που τίποτα δεν έδειχνε ότι θα έπαιρνε πάλι βαθμό, τα κατάφερε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Βουό! Λίγο πριν το 2-2 είχαν αποβληθεί οι Ακόστα και Μπεχαράνο, ενώ ακολούθησε και κόκκινη για τον Παπαδόπουλο!

Η Λαμία, που είχε τσιμπήσει πόντο στις καθυστερήσεις και στην Ριζούπολη, έμεινε αήττητη για έκτο σερί ματς με τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες και δεν έχει χάσει ακόμα στο ΔΑΚ, ενώ ο Παναιτωλικός επέκτεινε το αήττητο για τρίτη αγωνιστική αλλά νιώθει χαμένος...

Τα αρχικά πλάνα

Η Λαμία ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Παπαδόπουλος, δεξί μπακ ο Κουτρομάνος, αριστερό ο Παντελιάδης, σέντερ μπακ οι Ασίγκμπα και Κουκόλης. Αμυντικά χαφ οι Μπλάζιτς και Όμο, στα άκρα οι Βασιλαντωνόπουλος και Ακόστα, ο Πίτι πίσω από τον Βάντερσον.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Τσέναμο, δεξί μπακ ο Μαρινάκης, αριστερό ο Ρότσα, σέντερ μπακ οι Μιχάι και Μόρας. Αμυντικά χαφ οι Πάουλο και Μπεχαράνο. Στα άκρα οι Ντίας και Ρόσα, ο Μάζουρεκ πίσω από τον Μοράρ.

Έκρυψε την μπάλα ο Παναιτωλικός!

Ο Παναιτωλικός ήταν εκπληκτικός στις αντεπιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε ισάριθμες «φαρμακερές» κόντρες με κατοχή μπάλας μόλις 39% και αναγκάζοντας τον Μπάμπη Τεννέ να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές πριν τη λήξη του α' μέρους!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατότερα και στο 2' είχαν μία καλή στιγμή, όταν ο Μπλάζιτς γύρισε από δεξιά στην περιοχή και ο Τσέναμο έδιωξε με τις γροθιές.

Ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου ήταν θανατηφόρα στις μεταβάσεις και στην πρώτη της ουσιαστική επίθεση στο 12ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Όλα ξεκίνησαν από την δεξιά πλευρά, όταν ο Ντίας είδε μεγάλο κενό στην άμυνα της Λαμίας στην περιοχή και τροφοδότησε τον Μαρινάκη. Αυτός σούταρε, η μπάλα μέσω Ασίγκμπα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και ο Ρόσα στην επαναφορά ολομόναχος από κοντά έγραψε το 0-1 με το κεφάλι.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 22' ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε στο δεξί άκρο της περιοχής, έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσέναμο.

Ήταν όμως απλά μία αναλαμπή για τους γηπεδούχους, καθώς στο 24' ο Παναιτωλικός με άλλη μία ταχύτατη αντεπίθεση πέτυχε ένα ακόμα πιο όμορφο γκολ.

Συγκεκριμένα, ο Μάζουρεκ πήρε την κάθετη πάσα και με την μία έδωσε στον Μοράρ λίγω έξω από την περιοχή, αυτός με...μάτια στην πλάτη - και έχοντας πάρει μαζί του τον Κουκόλη ανοίγοντας χώρο- πάτησε την μπάλα για τον επερχόμενο Ντίας, που δεν είχε παρά να πλασάρει εύστοχα τον Παπαδόπουλο για το 0-2.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι με παρόμοιο τρόπο στο 28' λίγο έλειψε να σκοράρουν και τρίτη φορά, όμως ο Παπαδόπουλος επενέβη σωτήρια με τα πόδια σε πλασέ του άκρως επικίνδυνου Μοράρ και γλίτωσε τα χειρότερα για τους γηπεδούχους.

Ο Τεννές, βλέποντας τους φιλοξενούμενους να μην συναντούν καμία αντίσταση στο κέντρο, έκανε την πρώτη του αλλαγή μόλις στο 29' με Αναστασόπουλο αντί Κουτρομάνου.

Εκτός των μεσοαμυντικών προβλημάτων όμως οι γηπεδούχοι δεν φαίνονταν απειλητικοί και μπροστά, οπότε ο Τεννές έκανε και δεύτερη αλλαγή στο 42' με τον Βουό να περνά στην κορυφή της επίθεσης αντικαθιστώντας τον Κουκόλη.

Ένα λεπτό μετά, ο Μπλάζιτς είχε ένα καλό σουτ που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τσέναμο από το ημικύκλιο, όμως η Λαμία προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει με μακρινές εκτελέσεις πλαγίων του Παντελιάδη, που αποτελούσαν εύκολη λεία για την άμυνα του Παναιτωλικού.

Χαμός στις καθυστερήσεις!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στο ξεκίνημα του β' μέρους και στο 50' ο Πίτι είχε μία εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναιτωλικός όμως κρατούσε το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στο 59' απείλησε και αυτός με μία στημένη φάση, όταν ο Μάζουρεκ εκτέλεσε φάουλ έξω από τη περιοχή, οι γηπεδούχοι δεν έδιωξαν σωστά και ο ίδιος παίκτης έκανε άστοχο πλασέ μέσα στην περιοχή.

Ο Τεννές δεν είχε άλλη επιλογή από το να ολοκληρώσει τις αλλαγές του νωρίς, με τον Καραγιάννη στο 62' να αντικαθιστά τον Πίτι που ένιωθε ενοχλήσεις.

Ο Παναιτωλικός δεν είχε κανένα πρόβλημα να απορροφήσει την όποια πίεση και να βγει στην αντεπίθεση, όπως στο 69', όταν ο Μάζουρεκ βρέθηκε στο ημικύκλιο και σούταρε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Μία στιγμή απροσεξίας ήταν αρκετή όμως για να ξαναβάλει την Λαμία στο παιχνίδι και αυτή ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση: ο Βάντερσον βρήκε στην γραμμή της περιοχής τον Καραγιάννη, αυτός «έσκαψε» αριστερά για τον Ακόστα, που μείωσε με δυνατό αριστερό σουτ σε 2-1 παρά την προσπάθεια του Τσέναμο.

Ο Μάκης Χάβος αντέδρασε άμεσα με τρεις γρήγορες αλλαγές και τους Κλέσιο, Τσοκάνη και Μαρκόβσκι να παίρνουν τις θέσεις των Ρόσα, Μάζουρεκ και Μοράρ αντίστοιχα.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά, ο Παναιτωλικός έδειχνε να ελέγχει τα πράγματα, στις καθυστερήσεις όμως ήρθαν τα πάνω - κάτω!

Όλα ξεκίνησαν στο έκτο λεπτό του έξτρα χρόνου, όταν Ακόστα και Μπεχαράνο είχαν μία αψιμαχία για μία διεκδίκηση στο κέντρο του γηπέδου, με τον πρώτο να αποβάλλεται με απ' ευθείας κόκκινη και τον δεύτερο με δεύτερη κίτρινη. Το γεγονός αυτό έφερε ...νέες καθυστερήσεις και οι γηπεδούχοι τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90+7'!

Συγκεκριμένα, ο Βάντερσον εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και μετά την αρχική απόκρουση των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε και πάλι στα πόδια του για γέμισμα. Ο Όμο πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπλάζιτς την δεύτερη γυρίζοντας από δεξιά στην γραμμή για τον Βουό, ο οποίος ισοφάρισε με το κεφάλι, προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στους γηπεδούχους και την διαμαρτυρία των φιλοξενούμενων για τις πολλές καθυστερήσεις.

Πάνω στο...κομφούζιο αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη ο Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα η Λαμία να ολοκληρώσει το ματς με τερματοφύλακα τον Παντελιάδη. Χρόνος όμως για κάτι άλλο δεν υπήρχε...

ΛΑΜΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-2
Σούπερ Λιγκ Σουρωτή 2017-18, 13η Αγωνιστική, ΔΑΚ Λαμίας
Γκολ: 69' Ακόστα, 90+7' Βουό - 12' Ρόσα, 24' Ντίας
Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
Κίτρινες: Όμο, Αναστασόπουλος - Μόρας, Ρόσα, Μοράρ, Μπεχαράνο, Μαρκόβσκι
Κόκκινες: 90+6' Ακόστα, 90+9' Παπαδόπουλος - 90+6' Μπεχαράνο
ΛΑΜΙΑ (Τεννές, 4-2-3-1): Παπαδόπουλος - Κουτρομάνος (29' Αναστασόπουλος),Ασίγκμπα, Κουκόλης (42' Βουό), Παντελιάδης - Μπλάζιτς, Όμο - Βασιλαντωνόπουλος, Ακόστα, Πίτι (62' Καραγιάννης) - Βάντερσον.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Χάβος, 4-2-3-1): Τσέναμο - Μαρινάκης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα - Μπεχαράνο, Πάουλο - Ντίας, Ρόσα (70' Κλέσιο), Μάζουρεκ (75' Τσοκάνης) - Μοράρ (79' Μαρκόβσκι).
Keywords
Τυχαία Θέματα