Συνέχισε νικηφόρα σε ματς θρίλερ η Βόρεια Ιρλανδία! (video)

Με τον αέρα των προ ημερών νίκης της, στο ξεκίνημα της προκριματικής φάσης, μπήκε η Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ περιορίζοντας αισθητά τους Λευκορώσους.

Στο 19ο λεπτό ο γκολκίπερ Κλίμοβιτς αντέδρασε αποτελεσματικά σε προσπάθεια του Μακ Νάϊρ.
Δέκα λεπτά αργότερα η υπεροχή των παικτών του Μάϊκλ Ο’Νιλ καρποφόρησε όταν από εκτέλεση κόρνερ ο έμπειρος αμυντικός της Λέστερ Τζόνι Έβανς – με προϋπηρεσία σε Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Σάντερλαντ, Γουέστ Μπρομ – εκτέλεσε εύστοχα μέσα από την περιοχή πραγματοποιώντας το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα όμως το στάδιο Γουίντσορ
Παρκ «πάγωσε» καθώς στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων έγινε το 1-1!

Ένας ακόμα έμπειρος της παρτίδας, ο μέσος Αλεξάντερ Χλεμπ τροφοδότησε τον συμπαίκτη του στην Μπάτε Μπορίσοφ, Ιγκόρ Στάσεβιτς. Αυτός σούταρε και η μπάλα κάνοντας ένα μικρό γκελ στον Στιούαρτ Ντάγκλας, πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα Πίκοκ Φάρελ για να καταλήξει στα δίχτυα. Αυτή ήταν και η μοναδική τελική προσπάθεια της Λευκορωσίας στο πρώτο μέρος!

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε ως το τέλος του ημιχρόνου για να χαθεί άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ. Μια από τον Σάβιλ που απέκρουσε ο Κλίμοβιτς στο 36’ και ένα άστοχο σουτ από καλή θέση του Μακ Γκιν στην εκπνοή.

Πολύ πιο ανταγωνιστικό το δεύτερο ημίχρονο όπου η Βόρεια Ιρλανδία συνέχισε να πιέζει αλλά οι αντίπαλοί της ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι στον ανοιχτό χώρο.

Φάνηκε πως κανείς δεν ήθελε να συμβιβαστεί στην ιδέα της ισοπαλίας. Οι μεν διότι έπαιζαν καλά εισπράττοντας συχνά – πυκνά τις επευφημίες των φιλάθλων τους και οι δε διότι θα ήθελαν κάτι καλύτερο μετά την βαριά ήττα στην Ολλανδία.

Οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία αλλά και σε φήμη, ο Λάφερτι κι ο Χλεμπ αντικαταστάθηκαν στο 79ο και 66ο λεπτό αντίστοιχα έχοντας δείξει πολλά από την αξία τους, όσο άντεξαν.

Ένας παίκτης που ήρθε από τον πάγκο έγινε κι ο ήρωας της αναμέτρησης στο 87ο λεπτό!
Ο Τζος Μαγκένις της Μπόλτον πέτυχε το 2-1 αξιοποιώντας τη μπαλιά του Πάντι Μακ Νάϊρ σκορπίζοντας τον ενθουσιασμό με ένα ωραίο γκολ!

Οι Λευκορώσοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να σώσουν ότι μπορούν στα τελευταία λεπτά πιέζοντας προς την εστία των γηπεδούχων όμως δεν βρήκαν κάτι ουσιαστικό. Το τελικό σκορ 2-1 είναι μάλλον ένα δίκαιο αποτέλεσμα..
Keywords
Τυχαία Θέματα