Στον τελικό της Αδελαΐδας η Σαμπαλένκα

Η Σαμπαλένκα, πριν το παιχνίδι, ήταν το φαβορί για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Μπέγκου. Το νούμερο πέντε στον κόσμο, έπαιξε αρκετά καλά, πήρε μπρέικ τα οποία την βοήθησαν να φτάσει στη νίκη, ενώ η αντίπαλός της, δεν βρέθηκε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να την κοντράρει και να την αφήσει εκτός. Σημαντικό για την Ρουμάνα αθλήτρια, ήταν πως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη που έκανε η Σαμπαλένκα για να παίρνει πόντους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο αθλήτριες να κρατούν το σερβίς τους. Η Σαμπαλένκα, είχε τρεις ευκαιρίες

για μπρέικ για να κάνει το 3-1 ωστόσο η Ρουμάνα, κατάφερε να τις σώσει και να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση για να ισοφαρίσει σε 2-2.
Η αθλήτρια από την Λευκορωσία είχε πάλι τρεις ευκαιρίες για μπρέικ στο 3-2 και με λάθος της Μπέγκου με το μπάκχαντ, ήρθε το πολυπόθητο μπρέικ για το 4-2 μετά από 28 λεπτά αγώνα.
Η Σαμπαλένκα, δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στο σερβίς της με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-40. Ωστόσο πάλεψε κέρδισε τέσσερις διαδοχικούς πόντους για να πάρει το πλεονέκτημα. Με καλό σερβίς έκανε την ολική ανατροπή στο γκέιμ για να κάνει το 5-2!
Με καλό σέρβις γκέιμ και συγκεκριμένα με άσσο, η Μπέγκου μείωσε σε 5-3.
Η Σαμπαλένκα, αν και πιέστηκε στο σερβίς της από την Ρουμάνα αντίπαλό της, έφτασε στο 6-3 και 1-0 σετ μετά από 42 λεπτά.
Η 24χρονη Λευκορωσίδα έκλεισε το πρώτο σετ με 10 winners , 1 μπρέικ και 62% στο πρώτο σερβίς. Επίσης είχε 2 διπλά σφάλματα. Η Μπέγκου είχε 5 winners και 1 άσσο.

Ξεκίνημα με μπρέικ για την Σαμπαλένκα


Τα πράγματα στο δεύτερο σετ δεν ξεκίνησαν όπως θα επιθυμούσε η Μπέγκου, η οποία είχε το πρώτο σερβίς. Με διπλό σφάλμα στο 40-40, έδωσε το πλεονέκτημα στην Σαμπαλένκα που το εκμεταλλεύτηκε για 1-0 με μπρέικ!
Η 24χρονη Λευκορωσίδα, έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς της για το 2-0 και παράλληλα έκανε αρκετά δύσκολα τα πράγματα για την αντίπαλό της, στην προσπάθεια να ισοφαρίσει.
Η Μπέγκου μείωσε σε 2-1 κρατώντας το σερβίς της, όπως αντίστοιχα και η Σαμπαλένκα, με γρήγορο γκέιμ για το 3-1 στη μια ώρα αγώνα.
Στο έβδομο γκέιμ του δεύτερου σετ, η Μπέγκου δεν έπιασε υψηλά στάνταρ στο σερβίς της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, η 24χρονη αντίπαλός της να πάρει το μπρέικ και να κάνει το 5-2 για να βρεθεί μια ανάσα μακριά από την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά.
Η Σαμπαλένκα, σέρβιρε σωστά και έκανε το 6-2 μετά από 37 λεπτά και το 2-0 μετά από 1 ώρα και 19 λεπτά.
Ολοκλήρωσε το ματς με 6 άσσους, 5 διπλά σφάλματα, 56% στο πρώτο σερβίς, 17 winners και 3 μπρέικ.
Η Μπέγκου, είχε μόλις ένα άσο στο παιχνίδι, 2 διπλά σφάλματα και 8 winners.

Keywords
Τυχαία Θέματα