Στον τελικό η Εθνική, 14-13 την Ισπανία στα πέναλτι!

Ψυχωμένη και πεισμωμένη για την επίτευξη του νέου θριάμβου, Εθνική μας ομάδα πόλο των Εφήβων Κ17, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Ισπανίας στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, στον συγκλονιστικό ημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη Μανίσα, -το απόγευμα της Κυριακής (13/8)- και να πάρει τη μεγαλειώδη νίκη με συνολικό σκορ 14-13 (κανονικός αγώνας 9-9, πέναλτι 5-4 και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Εκεί όπου αύριο Δευτέρα (14/8) στις 20:30 θα αντιμετωπίσει τη Σερβία.

Έχει εξασφαλίσει, ήδη την άνοδο στο ευρωπαϊκό βάθρο (τουλάχιστον ασημένιο), αλλά

θέλει και αξίζει το χρυσό.

Ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη με συνεχείς διακυμάνσεις στο σκορ. Η Εθνική μας προηγήθηκε με 8-5, αλλά οι Ισπανοί έκαναν την ανατροπή και πέρασαν με 9-8. Όμως ο Σπύρος Λυκούδης (κορυφαίος σκόρερ της Ελλάδας με 5 γκολ) ισοφάρισε στο τελικό 9-9, 2:02 πριν από τη λήξη και πήγαμε στα πέναλτι.

Η Εθνική είχε απόλυτη ευστοχία στα πέναλτι, αφού ευστόχησε και στα πέντε που εκτέλεσε με τους Κόκκινο, Λυκούδη, Λασκαρίδη, Μητράκη και τον Σιαμά να σκοράρει στο τελευταίο και πιο κρίσιμο. Αντίθετα, η Ισπανία αστόχησε στο τρίτο πέναλτι με τον Μπιέλ Γκομίλα.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 14-13 (κ.α. 9-9, πέν. 5-4)

Οκτάλεπτα: 5-4, 0-1, 2-0, 2-4, πέν. 5-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Κρατημένος, Λυκούδης 5, Κόκκινος 2, Καρατζάς 1, Καπράγκος 1, Λασκαρίδης 1, Ζερβουδάκης 1, Χωματάς, Μητράκης 1, Σιαμάς 2, Μπέλεσης, Μαραγκουδάκης, Μαυριόπουλος.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντίαζ, Γκομίλα 2, Νούνιεζ 3, Περόνε 3, Φέλιου, Σαμπαντέλ 1, Λέμα 1, Φερνάντεζ, Λιαουράδο, Γκαρσία 1, Γρανάδος 2, Ροντρίγκεζ, Ακούνια.

Δείτε αναλυτικά τη διακύμανση ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα