Στο Eurotalents Camp U-13 και το Euro Mini Champs της Γαλλίας θα πάρει μέρος ο Αλεξούδης

Μετά την περσινή συμμετοχή του μάλιστα, στο Euro Mini Champ U13, ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων θα μετάσχει φέτος σε δύο εκδηλώσεις στην Αλσατία. Πρώτα θα βρεθεί σε προπονητικό αναπτυξιακό καμπ αθλητών/τριών έως 13 ετών, που πραγματοποιεί από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου στo Κρεπς, στο Στρασβούργο, η Γαλλική Ομοσπονδία

Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (FFTT) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU). Τιτλοφορείται ως Eurotalents Development Camp II U-13 και θυμίζουμε ότι ο Αλεξούδης, που δήλωσε συμμετοχή, ήταν τέτοιο καιρό πέρσι, από τη συγκέντρωση προετοιμασίας στην Ουγγαρία, στο Pre-Selection της ETTU για τα Eurotalents. Αμέσως μετά θα πάει στην πόλη Σιλτιγχάιμ, πολύ κοντά στο Στρασβούργο για ν’ αγωνιστεί στο 17ο Euro Mini Champs (25-27/08/2023), την πανευρωπαϊκής εμβέλειας διοργάνωση παμπαίδων-παγκορασίδων, Απολύτως σχετικό με αυτές τις ευχάριστες ειδήσεις για τα ταλεντάκια του αθλήματος μας ότι αύριο 03/08 αναχωρούν για την Ουγγαρία και το ετήσιο καμπ επιλογών της ETTU στην πόλη Kiskunfélegyháza ο 12χρονος Γιώργος Σασσάνης και ο 11χρονος Δημήτρης-Μάριος Αλεξανδρίδης.

Στην Αλσατία οι Γάλλοι οργάνωσαν για τα παιδιά έναν εξαιρετικό συνδυασμό προπονητικής και αγωνιστικής εμπειρίας βάζοντας και καμπ πριν από το μεγάλο ατομικό τουρνουά. Η διπλή εκδήλωση θα είναι πολύ σημαντική και για τον νεαρό προπονητή Μανώλη Αλαρούπι, που συνοδεύει τον Αλεξούδη σε μία ακόμα εξόρμηση στο εξωτερικό και φέτος αρχίζει συνεργασία με το ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας.

Η ETTU προσκάλεσε 14 αθλήτριες και 12 αθλητές στο Eurotalents Development Camp II U-13 κι από κει και πέρα δεχόταν συμμετοχές από εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της. Όπως αναφέρει στην προκήρυξή της Head Coach θα είναι ο Γάλλος Στεφά Ουκλιέ και Assistant Coach ο συμπατριώτης του Νικολά Μετερό, που υποστηρίζονται και από την παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF). Προπονητής φυσικής κατάστασης έχει αναλάβει ο Ρεμί Μπετελού, ενώ θα οριστεί και Development manager/ETTU Consultant-External Coach.

Το Euro Champs της κατηγορίας mini cadet, στο οποίο ο Αλεξούδης θα δοκιμάσει και φέτος τις δυνάμεις του, περιλαμβάνει το αγώνισμα του απλού για τα παιδιά μέχρι 11 και μέχρι 13 ετών. Τα 2022 ο αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας πλασαρίστηκε στη 16άδα του ταμπλό της «παρηγοριάς».

Στην Ουγγαρία στο μεταξύ, το προπονητικά καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος αρχίζει την Παρασκευή 04/08 και θα συγκεντρώσει για μια βδομάδα αγόρια και κορίτσια έως 12 ετών από πολλές χώρες της Ευρώπης. Μαζί με τον Σσσσάνη και τον Αλεξανδρίδη θα είναι ως υπεύθυνος προπονητής και συνοδός ο Άρης Τσακίρογλου, κορυφαίο μέλος, εδώ και δεκαετίες, στο προπονητικό τιμ της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Ταύρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα