Στην Αθήνα ο Σεμπάστιαν Κόε

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα θα φτάσει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε. Με αφορμή το γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Βρετανός Ολυμπιονίκης των μεσαίων αποστάσεων, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τη χώρα μας με
την ιδιότητα του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Το πρωί της Πέμπτης, ο Σεμπάστιαν Κόε θα ξεναγηθεί στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου φιλοξενήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και νωρίς το μεσημέρι ια επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Σεμπάστιαν Κόε είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού. Διέγραψε λαμπρή πορεία ως αθλητής, αφού υπήρξε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε 800 μ. και 1.500 μ., ενώ κατέκτησε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και σε Παγκόσμιο κλειστού.

Πριν αναλάβει πρόεδρος της IAFF ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του, ενώ διατέλεσε και βουλευτής στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα