Στα... "σίγουρα"

Επιστροφή στη δράση και στο πρωτάθλημα με τη δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί όπου μετά τον Παναιτωλικό υποδέχεται απόψε στις 19.30 την Ξάνθη. Τα προβλήματα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου περιορίζονται στην απουσία του Ελ Καντουρί, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις και κατόπιν συνεννόησης κρίθηκε φρόνιμο να μείνει εκτός και να δουλέψει πάνω στην αποθεραπεία του και στην ανετοιμότητα του Βιεϊρίνια.
Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είναι μεν απόλυτα υγιής αλλά προέρχεται από αγωνιστική απραξία – σχεδόν – δυόμιση εβδομάδων, αφού πρόλαβε να κάνει δυο προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Πέραν αυτών, εκτός αποστολής έμειναν οι Γλύκος, Σιαμπάνης, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Ουάρντα, Καρέλης, επιλογές που για συγκεκριμένους εξ αυτών αποτελούν κι ένα είδος «μηνύματος» για το μέλλον τους στην ομάδα, έστω κι αν το περιεχόμενο αυτού δεν εκφράζεται δημόσια.

Με όλους τους υπόλοιπους στη διάθεσή του ο Ρουμάνος τεχνικός θα πάει στην καθιερωμένη αγωνιστική λογική του έχοντας – πιθανόν – ένα και μοναδικό δίλημμα για τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος στο προσφιλές σε όλους 4-2-3-1. Στην εστία θα βρίσκεται ο Πασχαλάκης, με τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα. Δίδυμο στ’ αμυντικά χαφ αναμένεται ν’ αποτελέσουν οι Βέρνμπλουμ – Μαουρίσιο, με τον πρώτο να επιμερίζεται τη μεγαλύτερη ευθύνη στο ανασταλτικό κομμάτι και τον δεύτερο την αντίστοιχη στο δημιουργικό. Μεσοεπιθετικά, με τον Πέλκα να βρίσκεται στον άξονα θέση δεξιά του αναμένεται να πάρει ένας εκ των Λημνιού – Ζαμπά κι αντίστοιχα αριστερά θα βρίσκεται ο Μπίσεσβαρ. Τέλος η πλέον σίγουρη θέση φαντάζει αυτή της κορυφής στην επίθεση ελέω Πρίγιοβιτς.

Οι οριστικές αποφάσεις του Ρουμάνου τεχνικού θα αποκαλυφθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα