Σήμερα τα προ-μπαράζ της Β’ Εθνικής γυναικών Αττικής – Αύριο 05/03 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κωφών

Για την ακρίβεια, με αγώνες σε τοπικό επίπεδο σε 3 περιοχές. Μεγαλύτερη σημασία προσλαμβάνει η διαδικασία των προμπαράζ στη Β’ Εθνική γυναικών Αττικής. Έχουν ολοκληρωθεί οι 2 όμιλοι της κανονικής διάρκειας και αύριο Σάββατο, στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, θα διεξαχθούν τα ματς τελικής κατάταξης, όπου θα βγουν ο πρωταθλητής και οι 2 ομάδες, που θα πάνε στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2. Επίσης το διήμερο αυτό θα τελειώσουν οι αγώνες για τη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ανδρών και τη Β’ Εθνικής

Λοιπής Χώρας ανδρών στον 1ο όμιλο (με την πρώτη ευκαιρία θα δημοσιευτεί ρεπορτάζ για το φινάλε και των υπόλοιπων τοπικών πρωταθλημάτων). Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (Ε.Ο.Α.Κ.) θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή στο ΣΕΦ το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κωφών.

Στη Β’ Εθνική γυναικών Αττικής η πρώτη φάση περιλάμβανε 2 ομίλους των 6 ομάδων. Στον 1ο όμιλο αναδείχτηκε νικητής ο ΟΑ Χανίων. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς με το απόλυτο των νικών. Τη 2η θέση πήρε ο ΓΑΣ Ελευσίς με 18 βαθμούς και την 3η ο ΑΟ Δάφνης-Υμηττού Ευ Ζην & Άθληση με 16.

Στον 2ο όμιλο κατέκτησε την πρωτιά ο ΑΟ Ταταύλα. Επίσης αήττητος και με 20 βαθμούς. Το Ηράκλειο 2001 ήρθε 2ο σε ισοβαθμία με τον ΓΑΣ Χολαργού στους 17 βαθμούς, καθώς είχε νικήσει με 4-2 στον 1ο γύρο και ηττήθηκε με 4-3 στον 2ο. Για τις θέσεις 1-4 συνεπώς, θ’ αναμετρηθούν τα Χανιά, τα Ταταύλα, η Ελευσίνα και το Ηράκλειο 2001 (με τους χιαστί ημιτελικούς πρώτα), ενώ οι αγώνες κατάταξης θ’ αφορούν και τις υπόλοιπες θέσεις. Οι ημιτελικοί ορίστηκαν για τις 11 και ο τελικός για τις 14:00.

Αύριο διεξάγονται στη Χίο τα τελευταία παιχνίδια στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής Λοιπής Χώρας ανδρών. Εκεί όπου προηγείται ο ΓΣ Νηρέας Καρδαμύλων με 14 βαθμούς και ακολουθεί ο ΜΣΒ Χίου Φάρος Βαρβασίου με 13. Ο 2ος όμιλος της Β’ Εθνικής Λοιπής Χώρας ανδρών έχει τελειώσει και στην ισοβαθμία (7 βαθμοί) υπερίσχυσε ο ΟΑΑ Ηρακλείου Κρήτης έναντι του ΑΟΕΑ Κω.

Στη Β’ Εθνική Βόρειας Ελλάδας ανδρών γίνονται την Κυριακή οι 2 τελευταίες αγωνιστικές. Οι Σάρισες Φλώρινας προπορεύονται με 27 βαθμούς και έπονται η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 26 και ο ΑΣ Πέρα Θεσσαλονίκης με 23 βαθμούς.

ΜΕ 20 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΦΩΝ

Μεθαύριο 05/03 η ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ θα φιλοξενήσει αγώνες ξεχωριστής σημασίας. Η Ε.Ο.Α.Κ. διοργανώνει στις βοηθητικές αίθουσες 8 & 9 του φαληρικού σταδίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κωφών 2022-2023 με τη στήριξη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., όπως από καιρό είχαν συμφωνήσει οι δύο ομοσπονδίες. Είναι η πρώτη χρονιά αυτής της διοργάνωσης και οι 20 συμμετοχές αποτελούν καλή βάση για τη μελλοντική πρόοδό της. Σήμερα Παρασκευή 03/03 διενεργήθηκε η κλήρωση της πρώτης φάσης στο απλό ανδρών (σχηματίστηκαν 5 όμιλοι) και αύριο στις 10:00 αρχίζει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος σημείωνε ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες, που έχουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας και θεωρημένη Κάρτα Υγείας σύμφωνα με το ΦΕΚ 3254/Β΄/08.08.2018 και ανήκουν σε Σωματείο Μέλος της Ε.Ο.Α.Κ., το οποίο διαθέτει τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο της ΓΓΑ και φέρει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση σύμφωνα με άρθρο 3 του αθλητικού νόμου 4726/2020. Την Τεχνική Επιτροπή απαρτίζουν τα μέλη Σοφία Δαυλιάκου, Χρήστος Βατσακλής, Βάσω Δημοπούλου και Μαρία Μιτακίδου.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ YOUTHCONTENDER ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

Στη διεθνή σκηνή, με τον Γιάννη Μαλαμούδη και τον Κώστα Φάκαρο να γνωρίζουν την ήττα στον 1ο γύρο των ηλικιακών κατηγοριών Under 19 και Under 15 αντίστοιχα και να πλασάρονται στις θέσεις 33-46 και 33-40 αντίστοιχα, ολοκληρώθηκε σήμερα 03/03 η ελληνική συμμετοχή στο πορτογαλικό Youth Contender. Στη Βίλα Ρεάλ αγωνίστηκαν επίσης ο Γιώργος Κοσμάς και ο Πέτρος Λιώτσης, ενώ υπεύθυνος προπονητής ήταν ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Ο Μαλαμούδης, αφού προκρίθηκε χτες στο ταμπλό της U19 με τη 2η θέση από τον όμιλό του, αποκλείστηκε από τον Ροντρίγκο Αλί Βίγκο Ιζαγκουίρε από το Περού με 3-0 σετ (5-11, 8-11, 5-11). Ο Νοτιοαμερικανός είναι νούμερο 271 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας και πέρσι είχε πάρει την 3η θέση στην κατηγορία U17 στο Youth Contender της πατρίδας του. Στα νοκ άουτ είχαν προκριθεί 46 αθλητές.

Ο Φάκαρος είχε περάσει στo ταμπλό της U15 επίσης ως 2ος από το γκρουπ του και την Παρασκευή υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Χουάν Μαρτίν Γκονζάλεθ και ηττήθηκε με 3-0 σετ (3-11, 3-11, 9-11). Ο αθλητής από το Εκουαδόρ είναι νούμερο 60 στο παγκόσμιο ranking list της κατηγορίας και, μεταξύ άλλων διακρίσεων, είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους παίδες στο πρωτάθλημα νέων της Νότιας Αμερικής το 2022.

Η διάκριση για την ελληνική αποστολή στη Βίλα Ρεάλ ήρθε, θυμίζουμε, την Τετάρτη 01/03 από τον Κοσμά, ο οποίος μπήκε στην πρώτη 16άδα της κατηγορίας αθλητών έως 17 ετών. Θετικό ότι καταγράφηκαν και οι δύο δύσκολες προκρίσεις στο ταμπλό από Φάκαρο και Μαλαμούδη, αλλά το βασικό είναι ότι και τα 4 παιδιά συγκέντρωσαν πολύτιμες εμπειρίες στο εξωτερικό κι έδωσαν δυνατά παιχνίδια, που προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα