«Σε λίγο θα σουτάρω κι εγώ τρίποντα»

Ο Ίαν Βουγιούκας αναφέρθηκε στην ευστοχία του Παναθηναϊκού Superfoods έξω από την γραμμή των τριών πόντων.

Αναλυτικά όσα είπε ο «πράσινος» σέντερ στο ΑΠΕ μετά την χθεσινή νίκη επί της Εφές Αναντολού:

- Εξαργύρωσε απόψε (4/1) ο Παναθηναϊκός την εξαιρετική άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου;

«Ναι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η άμυνα μας
στο πρώτο δεκάλεπτο. Αν δεν κάνω λάθος είχαν βάλει μόλις 6 πόντους σε 6 λεπτά και αυτό μας βοήθησε να "χτίσουμε" διαφορά από την πρώτη περίοδο. Βέβαια, καθοριστικό ήταν και το τρίποντο του Μάρκους Ντένμον στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με το οποίο καταφέραμε να πάρουμε το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 14 πόντους (47-33). Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης αγωνιστήκαμε με σοβαρότητα, κρατήσαμε τη διαφορά και φτάσαμε άνετα στη νίκη».

- Τελικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού βασίζεται στα τρίποντα;

«Έτσι φαίνεται (γελάει)... Δεν έχω δει τα στατιστικά, αλλά απόψε είχαμε πολλά εύστοχα τρίποντα, παρά το γεγονός ότι ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν σε κακή επιθετικά βραδιά (0π. με 0/4τρ.). Για πρώτη φορά έμεινε στο απόλυτο μηδέν. Φανταστείτε όμως ότι ακόμα και χωρίς αυτόν που είναι ο βασικός μας σκόρερ καταφέραμε να έχουμε πολλά εύστοχα τρίποντα. Σε λίγο θα σουτάρω και εγώ από τα 6.75 (γελάει)... Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας και αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετική ψυχολογία στα μακρινά σουτ».

- Ιαν αγωνίζεσαι λίγα, αλλά ποιοτικά λεπτά. Πως ανταποκρίνεσαι σε αυτόν το νέο για σένα ρόλο;

«Προσπαθώ να είμαι όσο μπορώ ουσιαστικός και ποιοτικός. Γνωρίζω σε ποιά ομάδα είμαι, γνωρίζω τη θέση και τις αρμοδιότητες μου, οπότε προσπαθώ κι εγώ να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο. Και ο Γκιστ και ο Σίνγκλετον είναι παίκτες πρώτης γραμμής και κλάσης, οπότε όταν μου δίνεται η ευκαιρία να τους αντικαταστήσω θέλω να βοηθάω την ομάδα. Είτε μπαίνω στο παρκέ για να τους ξεκουράσω στην Α1, είτε όταν με χρειάζεται η ομάδα στην Euroleague θα δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και θα ακολουθώ αυτά που μου λέει ο προπονητής μου».

- Τρία στα τέσσερα παιχνίδια που υπολείπονται στην Euroleague τον Ιανουάριο είναι εντός έδρας. Αυτό θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα και να κοιτάξει και πιο ψηλά;

«Έτσι λέει η λογική. Θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο του ΟΑΚΑ και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας. Έχουμε καλή ψυχολογία και ρυθμό, αλλά μην ξεχνάμε ότι το αήττητο αποτελεί και κίνητρο για τις άλλες ομάδες να έρθουν εδώ και να το "σπάσουν". Την άλλη εβδομάδα υποδεχόμαστε την Μπαρτσελόνα και θέλουμε να αποδείξουμε ότι το πρώτο ματς στη Βαρκελώνη ήταν μία κακή παρένθεση».

- Μετά την Μπαρτσελόνα δοκιμάζεστε στην Πόλη, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ. Ευκαιρία για ένα πολύτιμο «διπλό»;

«Θα ήταν σίγουρα ένα πάρα πολύ σημαντικό "διπλό". Η Φενέρ έχει πάνω-κάτω τις ίδιες φιλοδοξίες με εμάς και το να κερδίσεις στην έδρα τους είναι πάρα πολύ δύσκολο. Διαθέτουν μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της Euroleague, έναν σπουδαίο προπονητή και μία δυνατή έδρα. Εννοείται θα δώσουμε τα πάντα για μία καλή εμφάνιση. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε το ματς».

- Τελικά ο Καλάθης σας κάνει χαρούμενους;

«Χρόνια τώρα (γελάει). Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την προσφορά του στο παιχνίδι και σε εμάς... ».
Keywords
Τυχαία Θέματα