Σαζ και ξερό ψωμί…

Στην αρχή πλήρωσε το “μάρμαρο” ο Λοράν Μπλαν. Λες και ήταν θέμα μόνο προπονητή. Μετά, ο Ιταλός κόουτς Γκρόσο, ο οποίος αφίχθη στο Λιόν εν χορδαίς και οργάνοις από τον ιδιοκτήτη Τέξτορ, ως ο σωτήρας της ομάδας που θα στηριχτεί μάλιστα μέχρι τέλους.

Και την ώρα που ο Αμερικανός ιδιοκτήτης ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τον τρίτο προπονητή στη σεζόν, τον εκρηκτικό Σαμπάολι, ο υπηρεσιακός Πιέρ Σαζ είχε κάνει δυο σερί νίκες, μέτρησε και μια τρίτη και πήρε τη δουλειά μέχρι το καλοκαίρι.

Μιλάμε για οργάνωση τώρα, όχι αστεία.

Ποιά δουλειά πήρε ο Σαζ; Να σώσει τη Λιόν από υποβοβασμό. Ναι, τη Λιόν. Την ομάδα των επτά σερί πρωταθλημάτων. Του Ζουνίνιο. Του Ουλιέ. Τη Λιόν που έπαιζε μπαλάρα σατο “Ζερλάν” και νικούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ και τη Μπαρσελόνα και τη Ρεάλ. Περασμένα μεγαλεία.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο Ολάς μεγάλωσε. Μαζί του μεγάλωσε και η Ολιμπίκ. Έγινε μεγαθήριο. Έπαιξε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Σάρωσε τίτλους. Ο Ολάς εξασφάλισε το μέλλον της Λιόν με πώληση στον Τέξτορ. Ο οποίος μοιάζει ανέτοιμος να διοικήσει. Άμαθος. Μιλάμε για πειράματα σε καθημερινή βάση.

Πάνω που ήθελε να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον Λακαζέτ, ο σκόρερ πέτυχε πέντε γκολ. Και έμεινε. Πάνω που ήθελε να διώξει τον Τολισό, βασικός και αναντικατάστατος. Πάνω που ήθελε Σαμπάολι, Σαζ και ξερό ψωμί!

Αυτό δε λέγεται προγραμματισμός,. Λέγεται “δουλειά του ποδαριού”. Κι αν η Λιόν σώσει τη σεζόν, θα πρόκειται για θαύμα, βάσει και της αποκαρδιωτικής της εικόνας και στο εκτός έδρας ματς με τη Χάβρη.

Εν αναμονή της προσαρμογής του Τέξτορ στην ποδοσφαιρική παραγματικότητα. Επιλέγοντας κανονικό τεχνικό διευθυντή και προπονητή. Και παίκτες ικανούς να σηκώσουν την Ολιμπικ στις πλάτες τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα