Σαν Μαρίνο: Το ποδόσφαιρο στην πιο… άμπαλη χώρα στον κόσμο!

Αν κοιτάξετε στην Παγκόσμια Κατάταξη της FIFA… χαμηλά και λίγο πιο χαμηλά. Τέλος πάντων, αν πάτε κατευθείαν στην τελευταία θέση, τότε θα δείτε το τιμημένο Σαν Μαρίνο να βρίσκεται εκεί και να μην το κουνάει… ρούπι.

Η Εθνική ομάδα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας του Αγίου Μαρίνου όπως είναι και το επίσημο όνομα του περίκλειστου μικροκράτους, δεν κερδίζει ούτε… κουνούπι. Θα αναρωτιέστε πως είναι το πρωτάθλημα στην πιο αδύναμη – ποδοσφαιρικά – χώρα στον πλανήτη… Το novasports.gr έχει την απάντηση!

Με

πληθυσμό 33.812 κατοίκων (περίπου όσο και το Ρέθυμνο), το Σαν Μαρίνο και πρωτάθλημα έχει και δύο (!) κατηγορίες είχε μέχρι το 1996.

Στο Campionato Sammarinese di Calcio συμμετέχουν 15 ομάδες, οι οποίες δεν έχουν ιδιόκτητα γήπεδα, αλλά… μοιράζονται τα πέντε γήπεδα που βρίσκονται στο κρατίδιο. Σε κάποιες περιπτώσεις και το… έκτο, το Stadio Olimpico, το οποίο είναι και η έδρα της Εθνικής ομάδας.

Το φετινό πρωτάθλημα κατακτήθηκε από την Tre Penne, ωστόσο η Tre Fiori είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους (8) και ακολουθεί η La Fiorita (6).

Τα ρόστερ των ομάδων είναι γεμάτα ξένους παίκτες και είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή σεζόν αγωνίστηκαν 245 αλλοδαποί ποδοσφαιριστές!

Οι 210 από αυτούς τους παίκτες ήταν από την Ιταλία, οι 9 από την Αλβανία και οι 8 από την Αργεντινή, ενώ ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στο ποδοσφαιρικό “χρηματιστήριο” είναι ο Ιταλός Φεντερίκο Μπαρλαφάντε της Λιμπερτάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα