Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 65-64: Η «Βασίλισσα» χαμογέλασε στο θρίλερ (highlights)

Μπορεί να μην έθελξαν επιθετικά, αλλά Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αγωνίστηκαν με δύναμη και δίψα για τη νίκη. Αυτό το πέτυχαν οι γηπεδούχοι (65-64) και παρέμειναν μόνοι αήττητοι τη φετινή σεζόν και παράλληλα στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Το θρίλερ των τελευταίων δευτερολέπτων είχε δύο πρωταγωνιστές. Καμπάτσο και Σατοράνσκι είχαν την ευκαιρία να γίνουν οι ήρωες, όμως η αστοχία τους στις βολές δεν τους το επέτρεψε. Ο Τσέχος που βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η Μπαρτσελόνα να ισοφαρίσει, κέρδισε το φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο, χωρίς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το… δώρο

του Καμπάτσο. 

Η Μπαρτσελόνα «κέρδισε» στα σημεία την αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο. Οι Μπλαουγκράνα μπήκαν με το πόδι στο γκάζι στο πρώτο δεκάλεπτο και παίρνοντας ενέργεια από την άμυνά τους κατάφεραν να μπουν στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου με επτά πόντους διαφορά (12-19). Η Βασίλισσα μπόρεσε να πλησιάσει τους Καταλανούς και να πάει στα αποδυτήρια με το -2 χάρις στο πρώτο τρίποντο των γηπεδούχων λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης.

Η Ρεάλ βρήκε ρυθμό επιθετικά, ανέβασε τα επίπεδα της άμυνάς της και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, αλλά η Μπαρτσελόνα αργά και σταθερά κατάφερε να μειώσει και να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης στα τελευταία λεπτά. Πέντε σερί πόντοι του Σατοράνσκι «έσβησαν» τη διαφορά (59-59) 48 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Καμπάτσο με δύο βολές έκανε το 61-59, ενώ στην επίθεσή της η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν μπόρεσε να ευστοχήσει, αλλά μετά από διώξιμο του Χεζόνια η μπάλα βρήκε στο δάχτυλο του Γιακουμπάιντις και η κατοχή πήγε στη «Βασίλισσα». Ο Αργεντινός ευστόχησε σε μία από τις δύο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Σαντοράνσκι στα 9’’ (62-60). 

Το θρίλερ συνεχίστηκε στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα. Ο Καμπάτσο και πάλι από τη γραμμή των βολών ευστόχησε σε μία, ενώ στη συνέχεια έκανε φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο. Ο Σατοράνσκι σπατάλησε και πάλι την πρώτη, ευστόχησε στη δεύτερη και αναγκαστικά πλέον πέταξε την μπάλα στη στεφάνη. Ο Χεζόνια πήρε το ριμπάουντ, πήγε στη γραμμή των βολών και με 2/2 έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αναγκάζοντας την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα. Το μακρινό τρίποντο του Αμπρίνες διαμόρφωσε το τελικό 65-64.

Tα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα