Ρεάλ Μαδρίτης: Αυτά που κρατάμε από τη νίκη επί της Χετάφε

Ακολουθούν τρία στατιστικά στοιχεία που βοηθούν στην κατανόηση του παιχνιδιού.
50,6%: Το ποσοστό των xG της Ρεάλ Μαδρίτης που σημειώθηκε στα τρία τελευταία παιχνίδια
Αυτό ήταν άλλο ένα μάτς, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης απέτυχε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά, καθώς ο Γάλλος ξεκουράστηκε, με τους Ροντρίγκο, Βινίσιους και Βαλβέρδε να ξεκινούν στην επίθεση. Το γκολ του Μιλιτάο, το

οποίο αντιστοιχούσε σε 0,3 xG, ήταν το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση, παρόλο που είχε 2,07 xG στα 90 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά από τη διεθνή ανάπαυλα, αυτής, η Ρεάλ Μαδρίτης, μετράει 71 τελικές, με μέσο όρο 24 τελικών και 2,63 xG ανά παιχνίδι. Είναι δηλαδή σχεδόν τριπλάσιο xG ανά 90 από το μέσο όρο της Χετάφε αυτή τη σεζόν!

50 – @lukamodric10 has provided 50 assists in @LaLigaEN, becoming in the sixth @realmadriden player to reach this tally in the competition since 2003/04 campaign after K. Benzema (103), C. Ronaldo (87), Marcelo (63), Toni Kroos (59) and Guti (53). Key. pic.twitter.com/4PtFK7DaSE

— OptaJose (@OptaJose) October 8, 2022

50 ασίστ στη LaLiga για τον Λούκα Μόντριτς
Άλλη μια μέρα, άλλο ένα στατιστικό ορόσημο για τον Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης ήταν ο άνθρωπος που εκτέλεσε το κόρνερ που μετέτρεψε ο Μιλιτάο σε γκολ, για να δώσει τελικά την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του και ήταν η 50η ασίστ τουΚροάτη για τον σύλλογο στη LaLiga. Κόντρα στην ίδια ομάδα, κατέγραψε την πρώτη του ασίστ στη LaLiga, τον Ιανουάριο του 2013, στην 301η εμφάνισή του στο πρωτάθλημα!.

Με αυτόν τον τρόπο, έγινε μόλις ο έβδομος παίκτης που έφτασε σε αυτό το νούμερο για τον σύλλογο από τότε που τα στατιστικά άρχισαν να υπολογίζονται αξιόπιστα το 2003. Έκτοτε, οι μόνοι παίκτες που έχουν δώσει περισσότερες ασίστ είναι οι Καρίμ Μπενζεμά (103), Κριστιάνο Ρονάλντο (87). Μαρσέλο (63), Τόνι Κρόος (59), Μεσούτ Οζίλ (54) και Γκούτι (53). Σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν η 74η ασίστ του Μόντριτς σε 446 συμμετοχές, αφήνοντάς τον μόνο έξι ασίστ μακριά από την είσοδο στην πρώτη πεντάδα της ιστορίας του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Οζίλ, ο οποίος είχε 80 ασίστ κατά τη διάρκεια της θητείας του στο «Bernabeu».

66,07%: Η μεγαλύτερη κατοχή της Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας
Το 66,07% στον αγώνα με τη Χετάφε, είναι η μεγαλύτερη κατοχή που είχε σε εκτός έδρας ματς η πρωταθλήτρια Ισπανίας, από την τελευταία φορά που έπαιξε εκτός έδρας με τη… Χετάφε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους! Η Ρεάλ Μαδρίτης κυριάρχησε σε αυτό το παιχνίδι όχι μόνο σε ευκαιρίες, αλλά και από πλευράς κατοχής.

Κοιτώντας πέρα από το χθεσινό ματς και την επιθυμία του Κίκε Σάντσεθ Φλόρες να επιτρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης να κυριαρχήσει, πρέπει να επιστρέψουμε στον Ιανουάριο του 2021 για να βρούμε υψηλότερο ποσοστό κατοχής, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι στη LaLiga, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 0-0 με την Οσασούνα σε παγωμένο και χιονισμένο γήπεδο και είχε 68,01% κατοχή. Υπήρχαν επίσης 726 πάσες.
Αυτό το παιχνίδι με τη Χετάφε, μπορεί να μην ήταν το πιο διασκεδαστικό στην ιστορία των «μερένχες», αλλά μια τέτοια κυριαρχία σε έναν αγώνα, είναι κάτι που δεν το βλέπεις πολύ συχνά, ακόμη και από μια ομάδα με την ποιότητα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα