Ρεάλ Μαδρίτης : Adios Βαλβέρδε γιατί… πρέπει

Με το σφύριγμα της λήξης του τελικού του Champions League το 2022, ο Φεδερίκο Βαλβέρδε εκτός από πρωταγωνιστής, εκτός από την ασίστ για το γκολ του Βίνι Τζούνιορ ήταν σίγουρα και ο παίκτης κλειδί του Κάρλο Αντσελότι.

Το ότι προσπαθούσε με το ζόρι να τον χωρέσει στην ενδεκάδα όταν στα χαφ

του είχε Κροος, Μόντριτς και Κασεμίρο δείχνει και την σημασία του Ουρουγουανού για τους μαδριλένους. Τότε ο Ιταλός προπονητής είχε βρει το κόλπο και ο Βαλβέρδε έπαιζε δεξιά στην μεσαία γραμμή με τον Ροντρύγκο να έρχεται πάντα από τον πάγκο και ναι, με τα ασταμάτητα χιλιόμετρα, την κινητικότητά, το μυαλό, τα σουτ, την δουλειά και στην άμυνα ήταν ένα υπέρ-όπλο.

Κι όμως εκείνη την χρονιά που ήταν αναντικατάστατος τελείωσε την σεζόν με ένα γκολ (στο Σούπερ Καπ) και μόλις δύο ασίστ (η μία στον τελικό).

Πέρασε ένας χρόνος.

Η φετινή σεζόν, με παγκόσμιο κύπελλο στην μέση όπου και εκεί πρωταγωνιστεί στην Εθνική Ουρουγουάης, τελείωσε με τον Βαλβέρδε να έχει δώδεκα γκολ και επτά ασίστ. Σε μια εποχή όπου τα στατιστικά, οι αριθμοί καθορίζουν και το πόσο καλός είναι ένας παίκτης θα μπορούσε να πεις ότι ο Βαλβέρδε βελτιώθηκε τρομακτικά, κι όμως…

…αντί να είναι αναντικατάστατος στην ενδεκάδα των μαδριλένων άκουσε τον Αντσελότι να λέει προ ημερών ότι, στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο, θέλει να παραδώσει στον επόμενο προπονητή ένα κέντρο χτισμένο γύρω από τον Τσουαμένι.

Γυριζουμε τον χρόνο πίσω.

Στις 19 Ιανουαρίου η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βιγιαρεάλ για το κύπελλο και ο Βαλβέρδε με τον Μπαένα της Βιγιαρεάλ είχαν έναν διαπληκτισμό. Ο Ουρουγουανός ισχυρίστηκε μετά το ματς ότι ο Μπαένα μίλησε άσχημα για τον γιό που περίμενε ο Βαλβέρδε με την σύζυγό του, την Αργεντινή δημοσιογράφο Μίνα Μπονίνο.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, στις 8 Απριλίου η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Βιγιαρεάλ. Ο Βαλβέρδε αντικαθιστά στο 59ο λεπτό τον Καρίμ Μπενζεμά με το σκορ στο 2-1 υπέρ των μαδριλένων. Το δραματικό φινάλε δίνει την νίκη στην Βιγιαρεάλ με 3-2 μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ο Βαλβέρδε με τον Μπαένα έχουν συνυπάρξει στο γήπεδο μόλις 31 λεπτά αλλά με την λήξη του αγώνα η κάμερα πιάνει τον Ουρογουανό να λέει στον Μπαένα ότι θα τα πουν έξω. Πόσες φορές δεν έχει ειπωθεί αυτή η ατάκα;

Στην περίπτωση αυτή όμως τα είπαν και από ότι φαίνεται ο Βαλβέρδε γρονθοκόπησε τον Μπαένα ο οποίος είχε ξανά προσβάλλει τον αγέννητο γιό του.

Επιστροφή στο παρόν

Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στην Ισπανική δικαιοσύνη, σχεδόν τρεις μήνες μετά. Ο Βαλβέρδε από τότε έπαιξε μόνο σε επτά από τα δέκα ματς πρωταθλήματος, σε όλα τα ματς του Champions League ήταν βασικός και untouchable και φυσικά ήταν βασικός και στον τελικό κυπέλλου με την Οσασούνα. Τα νούμερα του όμως άλλαξαν τραγικά. Σε δεκατρία ματς δεν σκόραρε και έδωσε μόνο τρεις ασίστ. Σίγουρα δεν ήταν ο ίδιος παίκτης.

Φτάσαμε έναν μήνα μετά το τέλος των επίσημων υποχρεώσεων και η Ρεάλ Μαδρίτης πουλάει έναν 24χρονο αστέρα για μόλις ενενήντα εκατομμύρια Ευρώ, τα οποία στην εποχή μας ακούγονται αστεία αν σκεφτούμε τα 120 που θέλει η Γουέστ Χαμ για τον Ντέκλαν Ράις, τα 70 που θέλει η Τσέλσι για τον Μάουντ, τα 200 που ζητάει η Νάπολι για Όσιμεν και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο ανθρωπινος νους.

Μετά τους Ασένσιο, Αζάρ, Μπενζεμά η σύζυγος του Βαλβέρδε με μήνυμα στα social media δήλωσε πως δεν αντέχεται και αυτή η απώλεια.

Todos somos @Minabonino pic.twitter.com/31MW0T72tK

REAL MADRID (@AdriRM33) June 4, 2023

Πριν από μια εβδομάδα ο παίκτης στην πατρίδα του, όπου τιμήθηκε με την μετονομασία γηπέδου της Πενιαρόλ ως Φεδερίκο Βαλβέρδε, κατά την διάρκεια των διακοπών του δήλωνε πως : “Είμαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και θέλω να κατακτήσω τίτλους για να μείνω στην ιστορία. Θέλω να απολαμβάνω κάθε στιγμή στην Μαδρίτη και να αφήσω το στίγμα μου στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και να κατακτήσω τίτλους και για τον κόσμο”.

Ο Παχαρίτο είναι προφανές ότι θέλει να μείνει αλλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ φαίνεται πως τον πρόδωσε και μάλιστα την στιγμή που έγινε πατέρας για δεύτερη φορά και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για την Ισπανόφωνη οικογένεια να μετακομίσει σε άλλη χώρα με νεογέννητο μωρό αλλά, ποιός νοιάζεται; Σίγουρα όχι ο presidente. Η απόκτηση του Μπέλιγχαμ, η παραμονή του Μόντριτς, η παρουσία του Κρόος, του Τσουαμένι, του Καμαβινγκά, η εγγύηση για περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Ντάνι Θεμπάγιος σημαίνει πως κάποιος περισσεύει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Λίβερπουλ περιμένει στην γωνιά για να κάνει ίσως την μεταγραφή της χρονιάς ενώ και η Γιουνάιτεντ προσπαθεί με την βοήθεια του παλιόφιλου Κασεμίρο, την τελευταία στιγμή να κλέψει την υπογραφή.

Αν καταφέρει κάποιος να τον πάρει από την Μαδρίτη, έχει πιάσει το τζακ-ποτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα