Πύρινη κόλαση στην Κεφαλονιά – Εκκενώνονται οικισμοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Κατελειό και Μαρκόπουλο στην Κεφαλονιά και ενώ πλέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.

Στον οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους, που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, καθώς και κατοίκους του οικισμού Ρατζακλί, ενώ νωρίτερα με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Παναγή Δρακουλόγκωνα, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο-Λύκειο στο χωριό Πάστρα.

Στις πυρκαγιές επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα PZL
και ένα τύπου Ericsson, ενώ αναμένεται ένα ακόμη ελικόπτερο τύπου Ericsson και ένα αεροπλάνο τύπου Canadair, καθώς και πεζοπόρο τμήμα από τον Άραξο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ τόνισε ότι «αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ».

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς το χωρά Ρατζακλί και Σκάλα, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν γίνεται να προσεγγίσουν το νησί ούτε επίγεια ούτε εναέρια μέσα.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα