«Ψηφίζει» Αγγλία ο Κλίνσμαν

Απολαυστικός ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, σε άρθρο του στο BBC έβγαλε το καπέλο στην Αγγλία για την έως τώρα πορεία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Όταν παρακολουθώ την Αγγλία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο βλέπω μια ομάδα που είναι πολύ αποφασισμένη και παίζει με απλό στυλ.
Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο στον τρόπο που παίζει. Κάποιοι μπορεί να λένε ότι είναι προβλέψιμη και μπορεί να μην είναι η πιο όμορφη προσέγγιση παιχνιδιού μερικές φορές, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό
με αυτό, όσο είναι αποτελεσματική.
Δεν χρειάζεται να παίζει κάποιος όπως η Βραζιλία ή άλλες ομάδες που έχουν διαφορετική ποδοσφαιρική κληρονομιά και προσέγγιση στο παιχνίδι. Να είσαι αυτό που είσαι, και να είσαι περήφανος για αυτό.
Όταν ανέλαβα την Γερμανία το 2004,, αφού αποτύχαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, άρχισα να κινούμαι προς την κατεύθυνση να δώσω ταυτότητα στην εθνική μας ομάδα και έναν σαφή τρόπο να παίξουμε. Δύο χρόνια αργότερα, η νεαρή μας ομάδα είχε μια εκπληκτική διαδρομή μέχρι τα ημιτελικά (3η θέση τελικά) του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ήταν μια όμορφη στιγμή, επειδή φάνηκε ότι όλοι ξαφνικά είδαν τους εαυτούς τους ως μέρος της ομάδας μας.
Μπορώ να δω σίγουρα ομοιότητες με αυτήν την ομάδα της Αγγλίας και τη σχέση που έχουν χτίσει με τους φιλάθλους της»

Ο 53χρονος σήμερα Κλίνσμαν δεν έκρυψε την προτίμηση του για την ομάδα που θέλει να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο:
«Οι παίκτες της Αγγλίας δεν θα πανικοβληθούν, το έχουν αποδείξει. Θέλω να σας δω να προχωράτε και να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία.
Εάν συνεχίσετε να νικάτε στο τουρνουά - και ελπίζω να το κάνετε - θα ήταν ένα απερίγραπτο αποτέλεσμα για την χώρα σας».
Keywords
Τυχαία Θέματα