Πρωταθλητές στον ρατσισμό οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκαν στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες συλλήψεις για ρατσιστικές επιθέσεις, όπως έδειξε έρευνα που δημοσιοποίησαν οι Βρετανοί. Συγκεκριμένα, συνολικά 27 φίλαθλοι των “κόκκινων διαβόλων” έχουν συλληφθεί την τελευταία τετραετία, για ρατσιστικές επιθέσεις . Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Λιντς και Μίλγουολ, οι οποίες έχουν από 15 συλλήψεις,
ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Λέστερ και Τσέλσι με 14 συλλήψεις. Παράλληλα, οι Άγγλοι ανακοίνωσαν πως τη σεζόν 2015-2016 είχαν συλληφθεί 114 άτομα για ρατσισμό στα αγγλικά γήπεδα, ενώ πέρυσι ο αριθμός μειώθηκε στους 75.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σχολίασε για τα αποτελέσματα της έρευνας: “Ασφαλώς δεν υπάρχει θέση για ρατσισμό και διακρίσεις στο ποδόσφαιρο και φυσικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο από αυτό το φαινόμενο. Το στατιστικό που προέκυψε αντικατοπτρίζει το 0,0004 των οπαδών που έρχονται στα παιχνίδια της ομάδας μας και φυσικά δεν γίνεται να καθρεφτίζεται η πλειοψηφία των οπαδών μας σε αυτό το στοιχείο”.
Keywords
Τυχαία Θέματα