Πρωτάθλημα … απ’ τον πάγκο! (video)

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης με τον Μανόλο Χιμένεθ να βρίσκει λύσεις από τον πάγκο του. Ο Χριστοδουλόπουλος το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, από το σημείο του πέναλτι, στην κορυφή της βαθμολογίας η Ένωση.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Τσιντώτα κάτω απ' τα δοκάρια, τους Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη στην άμυνα, στο κέντρο οι Γαλανόπουλος - Μοράν, δεξιά ο Γκάλο, αριστερά ο Μπακασέτας και επιθετικό δίδυμο οι Μασούντ - Αραούχο.

Αντίθετα,
ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδη κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Κυριακόπουλο, Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη και Μπέρτο στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Ιγκλέσιας - Μουνάφο, δεξιά ο Τσιλιανίδης, αριστερά ο Καλτσάς, αιχμή του δόρατος ο Μανιάς και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Τόνσο.

Της έλειψε μόνο το γκολ…

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπήκε εκρηκτικά στο παιχνίδι καθώς μόλις στο 43ο δευτερόλεπτο απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και να βάλει τις βάσεις για μία νίκη κόντρα στους Αρκάδες. Ωστόσο, η κεφαλιά του Αραούχο έπειτα από τη σέντρα του Μπακάκη από τα δεξιά πέρασε μόλις άουτ.

Η Ένωση είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Αστέρας είχε κλείσει καλά τους χώρους και αμυνόταν ορθολογικά, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να μπουν με αξιώσεις στα καρέ του.

Τρία λεπτά μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Ο Μασούντ σέντραρε από τα αριστερά, ο Μπέρτος έβαλε την κόντρα, η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα, ο Αραούχο προσπάθησε με προβολή να την σπρώξει στην εστία των φιλοξενούμενων αλλά αυτή προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο είχαν αρκεστεί στο να αμυνθούν σωστά και να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους παρά στο να δημιουργήσουν επιθετικά. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 43ο λεπτό και ανήκε στην ΑΕΚ αλλά το σουτ του Γκάλο εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα.

Ο Λάζαρος έδωσε τη λύση

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανόλο Χιμένεθ θέλησε να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και έριξε στη «μάχη» τους Κονέ και Λιβάια για να μπορέσει να δώσει μεσοεπιθετική «φρεσκάδα».

Αυτές οι αλλαγές φάνηκε να λειτουργούν ευεργετικά με την ΑΕΚ να ξεκινάει δυνατά και να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 57ο λεπτό με τον Λιβάια να πλασάρει από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 60ο λεπτό η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι και ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήξεραν ότι μετά το γκολ που δέχτηκαν θα έπρεπε να βγουν μπροστά για να μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι απ’ το παιχνίδι. Στο 66ο λεπτό ο Μανιάς μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, πλάσαρε αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

Στο 81ο λεπτό η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πετύχει και ένα δεύτερο τέρμα αλλά το πλασέ του Αραούχο από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους με την Ένωση να πανηγυρίζει την Τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα περνώντας πρώτη στη βαθμολογία, έχοντας ωστόσο ένα παιχνίδι περισσότερο από τον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μπακάκης, Γκάλο, Μοράν, Γαλανόπουλος (46' Κονέ, 57' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Μπακασέτας (46' Λιβάια), Μασούντ

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης (87' Μαντιντά), Μπέρτος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (55' Σελίν), Τόσνο, Τσιλιανίδης (78' Δουβίκας), Μανιάς
Keywords
Τυχαία Θέματα