Προσπέραση με Κόντε (video)

Η κλάση του Ισπανού στράικερ και η πολύ θετική συνεργασία του με τον Μπετρά στην επίθεση σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα του αντίστοιχου διδύμου των «πράσινων» ήταν τα στοιχεία που έκριναν στον μεγαλύτερο βαθμό την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες». Ρόλο, ωστόσο, έπαιξε και η επιλογή του 3-5-2 από τους δύο προπονητές.

Ενός συστήματος που ενδείκνυται για ομάδες που θέλουν να θωρακίσουν την άμυνα και να «χτυπήσουν» κατά κύριο λόγο στην αντεπίθεση. Αυτό ακριβώς που έκανε ο ΠΑΣ. Αυτό που δεν έκανε ο Παναθηναϊκός,
ο οποίος πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και... έμεινε μόνο σε αυτή. Οι φιλοξενούμενοι που άφηναν μεγάλα κενά στα μετόπισθεν, έχασαν μία μεγάλη και μια καλή ευκαιρία πριν σκοράρουν οι γηπεδούχοι και μετά το ημίωρο και το 1-0 έπαιξαν χωρίς επιτυχία τον ρόλο του... κυνηγού.

Τα αρχικά πλάνα

Στο «αγαπημένο» 3-5-2 του Πετράκη, μπροστά από τον Βελλίδη βρέθηκαν οι Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, ενώ ρόλο μπακ χαφ είχαν οι Καρανίκας (δεξιά), Μπουκουβάλας. Γιάκος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης ήταν η τριάδα στον άξονα και οι Μπετρά, Κόντε το δίδυμο στην επίθεση.

Την ίδια διάταξη προτίμησε και ο Ουζουνίδης, με τον Βλαχοδήμο στην εστία και στόπερ τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά βρέθηκαν οι Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Κάτσε, Λουντ και Ινσούα, ενώ Μυστακίδης και Δώνης ήταν οι δύο της γραμμής κρούσης.

Κατάφερε να το χάσει

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 6' «άγγιξε» το γκολ. Ο Δώνης σούταρε έξω από την περιοχή, ο Βελλίδης απέκρουσε... κάνοντας ασίστ στον Μυστακίδη, αλλά αυτός από πλεονεκτική θέσξη και σε ανυπεράσπιστη εστία, κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Δυο προσπάθειες του Μπετρά στο 8' και το 10' δεν απείλησαν τον Βλαχοδήμο και στο 25' ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι αυτός που έφτασε κοντά στο τέρμα. Ο Βελλίδης, ωστόσο, απέκρουσε το πλασέ του Μυστακίδη και πάλι, ο οποίος αναδείχθηκε σε... μοιραίο για την ομάδα του.

Κόντε... ιδέσθαι

Αφού ο νεοαποκτηθείς επιθετικός τα έχανε, ανέλαβε δράση ο Κόντε, να... του δείξει πως γίνεται η δουλειά. Στο 30' και από ωραία μπαλιά του Μπετρά ο «κανονιέρης» του ΠΑΣ βγήκε με τον Οικονόμου πλάτη και με υποψία φάουλ, αλλά άφησε πίσω του τον αντίπαλο αμυντικό και με ιδανικό πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Γιαννιώτες.

Και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ισπανός άσος απέδειξε ξανά γιατί λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που αγωνίζονται στη χώρα μας. Ο Γιόχανσον έκοψε την μπάλα με κεφαλιά, αλλά την «έστρωσε» άθελά του... λουκούμι στον Κόντε, ο οποίος με σουτ στην κίνηση από το ημικύκλιο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βλαχοδήμο, με ένα τέρμα που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να αναδειχθεί καλύτερο της αγωνιστικής.

Έκανε ό,τι έπρεπε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ έκανε απλά ό,τι χρειαζόταν για να διαχειριστεί το προβάδισμά του και να κρατήσει τη νίκη. Έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό, άντεξε στην πίεση και προσπάθησε για ένα τρίτο γκολ στην κόντρα.

Τρίτο γκολ για τους γηπεδούχους δεν ήρθε, αλλά και οι φιλοξενούμενοι λίγο δυσκόλεψαν τον Βελλίδη. Αφού στο 51' ο Μπετρά άδειασε τον Οικονόμου και πλάσαρε από πλεονεκτική θέση για να αποκρούσει ο Βλαχοδήμος, η συνέχεια εκτυλίχθηκε κατά κύριο λόγο στο μισό γήπεδο και προς την εστία των Ηπειρωτών.

Πέναλτι(;) και αυτογκόλ

Στο 54' ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Μιχαήλ στον Μυστακίδη, αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν είδε τίποτα, ενώ ο Ουζουνίδης βλέποντας ελάχιστα να αλλάζουν έριξε στη «μάχη» σχετικά νωρίς τους Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης.

Ο πρώτος έκανε λίγα πράγματα. Από τα πόδια του δεύτερου, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να μειώσει και να μπει ξανά στη διεκδίκηση. Ο Χατζηγιοβάνης στο 69' μπήκε από αριστερά στα καρέ και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, όπου ο Γαρουφαλιάς στην προσπάθειά του να αποκρούσει με προβολή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Βελλίδη.

Ωστόσο, στο 25λεπτο -μαζί με τις καθυστερήσεις- που έμεινε μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Δεν έβαλαν καν περισσότερο άγχος από το δεδομένο στους γηπεδούχους. Κάποιες προσπάθειες του Κουλιμπαλί τελείωναν με άσχημο τρόπο, όπως άστοχα ή ακίνδυνα ήταν και κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Με τις απαραίτητες ποδοσφαιρικές «εξυπνάδες» οι παίκτες του ΠΑΣ κράτησαν το 2-1 μέχρι τέλους και άφησαν τον Παναθηναϊκό για τρίτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη και 11 παιχνίδια μακριά από την έδρα τους χωρίς «τρίποντο».

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης, 3-5-2): Βελλίδης - Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ - Καρανίκας, Γιάκος (73' Βιδάλ), Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Μπουκουβάλας (84' Αποστολόπουλος) - Μπετρά (80' Μπέριος), Κόντε

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 3-5-2): Βλαχοδήμος - Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου - Κουλιμπαλί, Τζανδάρης (55' Άλτμαν), Κάτσε, Λουντ (80' Πίσπας), Ινσούα - Μυστακίδης (64' Χατζηγιοβάνης), Δώνης
Keywords
Αναζητήσεις
m/hmaste/videos/com
Τυχαία Θέματα