Πονάει ο Εμβιλά, "πονάει" και ο Ολυμπιακός

Πονάει ο Εμβιλά, "πονάει" και ο Ολυμπιακός dstroumbΤετ, 02/17/2021 - 10:08

Είναι δεδομένο πως ο Γιαν Εμβιλά αποτελεί στον φετινό Ολυμπιακό το Α και το Ω σε πολλούς τομείς. 

Όταν ήρθε για να καλύψει το κενό που άφηνε στη μεσαία γραμμή ο Γκιλιέρμε, λίγοι γνώριζαν τις ικανότητές του και ακόμα πιο λίγοι κατάλαβαν από τους πρώτους αγώνες του Γάλλου με τα

ερυθρόλευκα πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Καθορίζει άμυνα και επίθεση...

Η παρουσία του Εμβιλά στη μεσαία γραμμή δεν καθορίζει απλά την ευκολία στο build up της ομάδας των Πρωταθλητών, αλλά και την αμυντική δυναμική που τους προσφέρει, απελευθερώνοντας τον Καμαρά, ώστε να πρεσάρει ψηλά, αλλά και τον Μπουχαλάκη στην κυκλοφορία της μπάλας και στο μαρκάρισμα όταν επιλέγεται το 4-3-3. 

Η ικανότητα του Εμβιλά να μεταφέρει τη μπάλα σε μεγάλη απόσταση με μία πάσα είναι αριστουργηματική, προσφέρει σιγουριά και ταχύτητα στο τρόπο που επιτίθεται ο Ολυμπιακός και περιορίζει τις επιλογές της αντίπαλης ομάδας τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό της κομμάτι. 

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε να βρει τρόπο διαχείρισης της απουσίας του Γάλλου. 

Αυτό δεν έγινε, υπήρξαν πολλά προβλήματα και επιθετικά, αλλά κυρίως αμυντικά. Αφού επιθετικά οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν πολλές ευκαιρίες. 

Αμυντικά όμως ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά θέματα, αφού ο Μπουχαλάκης γύρναγε πίσω να πάρει μπάλα να ξεκινήσει το build up της ομάδας του αλλά αυτό αυτομάτως έφερνε πιο πίσω και τον Καμαρά, με τον Τιάγκο Σίλβα να μένει ψηλά κοντά στον Φορτούνη. Έτσι η ερυθρόλευκοι έχαναν πολύ από τη δύναμή τους και πολλά μέτρα στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ λιγότερη ώρα και πολύ λιγότερο κόπο ο Παναθηναϊκός ώστε να φτάσει έξω από την εστία του Σα. 

Για να καταλάβετε ποια είναι η παρουσία του Εμβιλά στη μεσαία γραμμή, δείτε το παρακάτω infographic που είχε φτιάξει για τον Γάλλο μετά το ματς του 1ου γύρου με τον Παναθηναϊκό, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος. 

Είχε χτυπήσει το καμπανάκι από το ματς με τον Βόλο

Το ματς κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο ήταν το δεύτερο που έχασε φέτος. 
Το προηγούμενο παιχνίδι ήταν εκείνο με τον Βόλο στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. 
Όπως και στο ματς με τους πράσινους, έτσι και στο παιχνίδι με τους νεοφώτιστους στη Super League έδειξε το ίδιο πρόβλημα. 

Τότε ο Βόλος κατάφερε να προηγηθεί στο 11ο λεπτό με τον Δουβήκα και για αρκετά λεπτά στο ματς είχε βάλει δύσκολα στην ομάδα του Μαρτίνς. 

Βέβαια οι ερυθρόλευκοι την βρήκαν τότε την λύση και ξεκόλλησαν γυρνώντας το ματς σε 4-1, όμως άλλο πράγμα είναι να αντιμετωπίζεις τον Βόλο στο Καραϊσκάκη και άλλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. 

Είναι ξεκάθαρο πως όταν... πονάει ο Εμβιλά, πονάει και ο Ολυμπιακός, αυτό όμως την Πέμπτη, εφόσον ο Γάλλος δεν βρεθεί (κατά πάσα πιθανότητα) στο αρχικό σχήμα ο Μαρτίνς θα πρέπει να ξεχάσει το 4-3-3, να επιστρέψει στο 4-2-3-1 (θεωρείται δεδομένο) και να περιμένει 90 λεπτά αμυντική προσήλωση για να "αποκρούσει" τις "φαρμακερές αντεπιθέσεις της PSV

Ο Εμβιλά είναι απαραίτητος, αλλά παραμένει άνθρωπος και στον Ολυμπιακό θα πρέπει να βρουν αξιόπιστες λύσεις και όταν ο Γάλλος δεν θα βρίσκεται στο χορτάρι. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Eindhoven - Ποδόσφαιρο Off Off dstroumb Off Off #Εμβιλά #ολυμπιακός #olympiacos ΔΙΕΘΝΕΙΣ Σε δύο παιχνίδια δεν έπαιξε φέτος ο Γάλλος και ο Ολυμπιακός παρουσίασε ακριβώς τα ίδια προβλήματα, αν και στο τέλος είχε διαφορετικά αποτελέσματα. Article publish on Τετ, 02/17/2021 - 10:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα