Ποιος σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε; Το ερώτημα που στοιχειώνει τη Σουηδία ίσως σύντομα απαντηθεί

Την τελευταία νύχτα του Φεβρουαρίου 1986, ο Σουηδός πρωθυπουργός Ούλοφ Πάλμε και η σύζυγός του Λίσμπετ περπατούσαν στο κέντρο της Στοκχόλμης, δίχως σωματοφύλακες, επιστρέφοντας στο σπίτι τους από τον κινηματογράφο.

Καθώς το ζευγάρι περπατούσε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Στοκχόλμης, ένας ψηλός άνδρας με ένα σκούρο παλτό ακολουθούσε πίσω τους. Ο άνδρας έβαλε το ένα χέρι στον ώμο του Πάλμε και με το άλλο χέρι τον πυροβόλησε δύο φορές στο στομάχι και τη σύζυγό του στην πλάτη.

Οι πολλοί περαστικοί έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ αυτός ήταν πεσμένος

και αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο. Έξι λεπτά αργότερα, οδηγήθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκε επισήμως ότι ήταν νεκρός.

Παρόλο που περισσότεροι από 20 μάρτυρες είδαν τον δράστη, η αστυνομική έρευνα δεν κατέληξε ποτέ πουθενά και στο ερώτημα ποιος δολοφόνησε και για την ακρίβεια ποιος και γιατί έδωσε την εντολή της εκτέλεσης του πιο αγαπητού ηγέτη στη σύγχρονη ιστορία της Σουηδίας, απαντάται μόνο από θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις Αρχές, ο δολοφόνος δραπέτευσε και έπειτα εξαφανίστηκε. Η σύζυγος του τότε πρωθυπουργού αναγνώρισε τον δράστη στο πρόσωπο του Κρίστερ Πέτερσον, ενός τοξικοεξαρτημένου με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Όμως ο Πέτερσον αθωώθηκε στο εφετείο ελλείψει στοιχείων και κινήτρου, ενώ σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα