Ποιο κύπελλο; Το πρωτάθλημα θέλουν!

Δεν ξέρω αν ο Γκαρθία κι ο Χιμένεθ μίλησαν με Μαρινάκη και Μελισσανίδη πριν το χθεσινό ματς, αλλά ακόμα κι αν δεν το έκαναν, έχουν και οι ίδιοι καταλάβει ότι το πιο σημαντικό τρόπαιο της χρονιάς για Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν θα είναι το κύπελλο, αλλά το πρωτάθλημα!

Ναι, η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου είναι θέμα γοήτρου και για τους δύο. Ωστόσο ο τίτλος του πρωταθλητή σε φέρνει πιο κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα 25 εκατομμύρια που πλέον για
την Ελλάδα είναι ένα τεράστιο ποσό.

Ο Γκαρθία κράτησε Ανσαριφάρντ και Μιραλάς για να πάρει, αν μπορέσει, τρεις βαθμούς στην Τρίπολη κι ο Χιμένεθ τον Σιμόες (και σε δεύτερο πλάνο τον Βράνιες) για να τους έχει πιο φρέσκους στα επόμενα ματς.

Επιπλέον ο Γκαρθία που ήρθε τώρα στον Ολυμπιακό οφείλει να δώσει και κάποιες ευκαιρίες και σε παίκτες που θεωρητικά πρέπει να έτοιμοι να προσφέρουν σε δύσκολες στιγμές.

Έπρεπε λοιπόν, να δει και τον Τζούρτζεβιτς σε ντέρμπι, αλλά και τον Σεμπά. Κανένας από τους δύο δεν έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Οπότε ο Τζούρτζεβιτς θα παίρνει τη θέση του Ανσαριφάρντ όταν κάποιο ματς είναι στα δύο γκολ διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού και ο Σεμπά μόνο αν δεν μπορεί ούτε ο Πάρντο να είναι διαθέσιμος.

Επίσης μόλις είναι έτοιμος ο Οφόε είναι βέβαιο ότι θα μείνει στον πάγκο και ο Φορτούνης που και χθες ήταν κάτω του μετρίου!

Από την άλλη ο Σιμόες αναμένεται να μπει στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ και να μην... ξαναβγεί μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Άρα γιατί να χάσει δυνάμεις σε ένα ματς που υπήρχε ξεκάθαρα αμυντικός προσανατολισμός με στόχο το απόλυτο μηδέν.

Ο προβληματισμός του Χιμένεθ πρέπει να αγγίξει κυρίως το παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ κι όχι το αμυντικό, όπου τα πηγαίνει μια χαρά.

Διότι μετά τη Λάρισα και χθες στο Φάληρο δεν έκανε... μισή ευκαιρία για γκολ κι ας αγωνίστηκαν από την αρχή οι Λιβάγια, Αραούχο και Λάζαρος. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον οι δύο πρώην παίκτες της Λας Πάλμας χρειάζονται ανάσες.

Σε ατομικό επίπεδο ο Ζιλέ ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού, ενώ από την ΑΕΚ ξεχώρισαν οι Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, αλλά και ο Μπάρκας για τις δύο πρώτες κρίσιμες επεμβάσεις του.

Ο Ολυμπιακός ήταν λοιπόν, καλύτερος στο πρώτο... ημίχρονο του κυπέλλου, αλλά η ΑΕΚ πήρε το θετικό αποτέλεσμα. Αν μπορεί κάποιος να θεωρήσει θετικό το 0-0 σε διπλούς αγώνες, όπου το εκτός έδρας γκολ κάνει τον γηπεδούχο να... τρέχει!
Keywords
Τυχαία Θέματα