Ποδόσφαιρο Γυναικών: Αλλάζει επίπεδο τη νέα σεζόν με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και… Ολυμπιακό!

Και… ξαφνικά, ο “χάρτης” του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα αλλάζει και οι Big 5 ετοιμάζουν συνάντηση… κορυφής! Κάτι η ραγδαία ανάπτυξη του αθλήματος και η άνοδος της δημοτικότητας του στην Ευρώπη, κάτι η οδηγία – υποχρέωση της UEFA προς τους ανδρικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους για τη δημιουργία γυναικείας ομάδας ή γυναικείου τμήματος Κ16 και oι “μεγάλοι” του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κοντραριστούν –

αργά ή γρήγορα – και στο ελληνικό γυναικείο πρωτάθλημα.

Ήδη ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην Α κατηγορία Γυναικών, ο Άρης έχει σημαντική παρουσία στο πρωτάθλημα και τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ “φλερτάρουν” με την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός δεν μένει έξω από αυτό τον ποδοσφαιρικό “χορό”, καθώς ετοιμάζει ήδη τμήμα γυναικείου τμήματος Κ16 και αρκετά σύντομα αναμένεται να “μπει” και αυτός στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Σύλλογοι με μεγάλη προβολή από τα media και βάση φιλάθλων θα βοηθήσουν το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο και η εικόνα αγώνων που γίνονται μεταξύ… συγγενών και φίλων ενδεχομένως να αποτελέσει στο κοντινό μέλλον απλά μια κακή ανάμνηση.

Ακόμα και αν στο θέμα της ποδοσφαιρικής ποιότητας και της οργάνωσης χρειάζονται να γίνουν αρκετά βήματα, η παρουσία – στο ίδιο πρωτάθλημα – του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, της ΑΕΛ, του ΟΦΗ, του Αστέρα Τρίπολης (είναι κοντά στην άνοδο) και μελλοντικά του Ολυμπιακού θα… εκτοξεύσει τις “μετοχές” του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και το επίπεδο θα αλλάξει με έναν… αυτόματο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα