Πίρλο: «Πρέπει να αλλάξουμε σύστημα»

Ο Αντρέα Πίρλο υπογράμμισε πως η Ιταλία θα πρέπει να αλλάξει σύστημα στον αγωνιστικό χώρο και πρότεινε το 4-3-3 για τη ρεβάνς με τη Σουηδία. Ο παλαίμαχος πλέον ποδοσφαιριστής δεν έμεινε ευχαριστημένος με την εικόνα της εθνικής ομάδας της χώρας του στην ήττα 1-0 από τους Σκανδιναβούς, στον πρώτο αγώνα μπαράζ των δυο ομάδων για την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας.

Αρχικά, ο Πίρλο τόνισε στον ιταλικό Τύπο: «Εγώ θα επέλεγα ένα σύστημα περισσότερο επιθετικό, το 4-3-3 θα έδινε περισσότερο χώρο στον Ινσίνιε. Χθες χάσαμε αρκετές μπάλες
κυρίως λόγο του τρόπου με τον οποίο έπαιζαν οι δυο επιθετικοί. Πρέπει να ανοίξουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε από τα άκρα εάν θέλουμε να τους νικήσουμε».

Στη συνέχεια, ο Ιταλός συμπλήρωσε: «Οφείλουμε να βρούμε περισσότερους χώρους καθώς η Σουηδία θα είναι περισσότερο αμυντική στο δεύτερο παιχνίδι. Όμως αυτό θα το πετύχουμε μόνο εάν παίξουμε περισσότερο γρήγορα. Πρέπει να σκοράρουμε αλλά η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας πρέπει να ανέβει. Θα υποφέρουμε, θα έχουμε πολλή πίεση, το δεύτερο παιχνίδι θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς».
Keywords
Τυχαία Θέματα