Πινγκ Πονγκ: Κιοσελόγλου και Τζενίδη πρωταθλητές Ελλάδας στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων

O αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου και η αθλήτρια της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης, νούμερο 2 του αγωνίσματος, επιβεβαίωσαν την εξαιρετική χημεία τους και αφού το 2022 και το 2023 πανηγύρισαν τον αντίστοιχο τίτλο στο παμπαίδων-παγκορασίδων φέτος στα Χανιά έδωσαν ιδανική συνέχεια με την πρωτιά και στην επόμενη ηλικιακή κατηγορία. Στον τελικό επικράτησαν των Κώστα Φάκαρου/Qi Xinyu από τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά

και τον ΑΟ Ταταύλα αντίστοιχα με 3-1 σετ. Με το διπλό μικτό έκλεισε στο κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού το πρόγραμμα της Παρασκευής (10/05) στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η δράση συνεχίζεται από αύριο το πρωί με το απλό και το Σαββατοκύριακο θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα τέσσερα ατομικά αγωνίσματα σε παίδες και κορασίδες. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα  Χανίων), ο δήμος Χανίων και ο ΟΑ Χανίων. Το κανάλι gre78.tv στο youtube μεταφέρει τον παλμό με δύο ζωντανές ροές καθημερινά και τα live της δεύτερης ημέρας ήταν στα λινκ https://www.youtube.com/watch?v=9fABwOpkLdo και 2023-24 ΠΠ Παίδων-Κορασίδων, Live Streaming 2, 10/05/2024, 09:30.

Το διπλό μικτό άρχισε σε ταμπλό των «32» και στον τελικό έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί. Το κατάφεραν μάλιστα, χωρίς να χάσουν σετ οι Φάκαρος/Qi Xinyu από την κορυφή του ταμπλό και οι Κιοσελόγλου Τζενίδη από τη βάση. Το ίδια ζευγάρια είχαν αναμετρηθεί πριν από λίγες ημέρες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Τότε είχαν επικρατήσει οι σημερινοί δευτεραθλητές με 3-1 σετ, αλλά στον τελικό των Χανίων οι Κιοσελόγλου και Τζενίδη ήταν πολύ σταθεροί και κυρίως πέρασαν την τακτική τους. Απέκτησαν από την αρχή τον έλεγχο, πήραν με κάποια διαφορά τα δύο πρώτα σετ και δεν επηρεάστηκαν στο πλάνο και στην ψυχολογία από τη μείωση του σκορ. «Έχτισαν» διαφορά από το πρώτο κομμάτι του 4ου σετ, αντίθετα οι Φάκαρος/Qi είχαν αστάθεια κι έτσι γράφτηκε το τελικό 3-1 σετ (11-7, 11-6, 9-11, 11-3). Ο Φάκαρος ήταν πρωταθλητής του αγωνίσματος πέρσι και δευτεραθλητής πρόπερσι με παρτενέρ τη Χιώτισσα Βασιλική Μπουλά και φέτος συνεργάστηκε πρώτη χρονιά με την κινεζικής καταγωγής πρωταθλήτρια, με την οποία προπονούνται μαζί στα Ταταύλα.

Στην πορεία τους μέχρι τον τελικό ο Κιοσελόγλου και η Τζενίδη είχαν bye στον 1ο γύρο και στους «16» κατέβαλλαν τους Μανώλη Τζούγκαρη/Κωνσταντίνα Φιλοπούλου (ΟΑ Χανών/ΑΟ Ξυλοκάστρου) με 3-0 σετ. Με το ίδιο σκορ νίκησαν στην 8άδα τους Χρήστο Τσιώτο/Άντζελα Νούρε (Εθνικός Αλεξανδρούπολης/ΟΑ Χανίων) και στην 4άδα τους Νίκο Αγγελίδη/Στέλλα Μαυροματάκη (Ίκαρος Καστριτσίου/ΟΑ Χανίων).

Οι Φάκαρος/Qi είχαν bye στον γύρο των «32» και στη 16άδα απέκλεισαν τους Μιχάλη Μπιτχαβά/Αθανασία Γκόγκα (Ίκαρος Καστριτσίου/ΓΑΣ Ελευσίς) με 3-0. Με το ίδιο σκορ ξεπέρασαν αργότερα στα προημιτελικά τους Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή/Γεωργία Σπανού (Ποσειδών Λουτρακίου/Σάρισες Φλώρινας) και στα ημιτελικά τους Κωνσταντίνο Αλεξούδη/Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Φιλία Ορεστιάδας/Σάρισες Φλώρινας).

Οι Νίκος Αγγελίδης/Στέλλα Μαυροματάκη και οι Κωνσταντίνος Αλεξούδης/Ειρήνη Χρυσοστομίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Η απονομή των επάθλων θα γίνει την Κυριακή μαζί με εκείνες για τα υπόλοιπα τέσσερα αγωνίσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα