Πινγκ Πονγκ: Δύο πρωταθλητές Ευρώπης του απλού ανδρών στην ελληνική Α1!

Με τον καιρό ορισμένα σωματεία άρχισαν συνεργασίες και με περισσότερα και πιο δυνατά ονόματα κι έτσι οι φίλοι του αθλήματος άρχισαν να εστιάζουν κάθε καλοκαίρι το ενδιαφέρον τους σε τέτοιες τις μεταγραφικές κινήσεις. Στη φετινή περίοδο λοιπόν, έφτασε η στιγμή όπου το ελληνικό πρωτάθλημα θα υποδεχτεί για πρώτη φορά δύο πρωταθλητές Ευρώπης του απλού ανδρών! Στο πρακτικό των πρώτων μεταγραφών της χρονιάς, που ανακοίνωσε σήμερα 28/07 η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., υπάρχουν τα τρανταχτά ονόματα

του Ντιμίτρι Οβτσάροφ και του Εμμανουέλ Λεμπεσόν! Ο Γερμανός Οβτσάροφ είναι, μεταξύ άλλων, δις πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος, ρέκορντμαν ολυμπιακών μεταλλίων με 6, κάτοχος τίτλου σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Έκανε δελτίο στον πρωταθλητή Ολυμπιακό και είναι ο σπουδαιότερος αθλητής, που έρχεται στην ελληνική Α1. Ο Γάλλος Λεμπεσόν, πρωταθλητής του απλού στην γηραιά ήπειρο το 2016 και νικητής του διπλού μικτού το 2022, θα συνεργαστεί με τον κυπελλούχο Παναθηναϊκό. Αμφότεροι είναι γεννημένοι το 1988.

δύο κορυφαία σωματεία και βασικοί διεκδικητές των τίτλων στη χώρα πραγματοποίησαν και φέτος τις πιο ηχηρές κινήσεις από το εξωτερικό, ενώ ανανέωσαν συνεργασία με άλλους ξένους αθλητές τους. Ανάλογη ενίσχυση επιδίωξαν κι άλλα σωματεία από την Α1 κατηγορία και είναι χαρακτηριστικό ότι εγκρίθηκαν 56 μεταγραφές ξένων για την περίοδο 2023-2024. Μαζί με σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με πρωτοκλασάτους Έλληνες διεθνείς τα εθνικά πρωταθλήματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ συνολικά η Επιτροπή Μεταγραφών ασχολήθηκε αυτό το καλοκαίρι με περίπου 320 περιπτώσεις (όλο το πρακτικό μεταγραφών 1 είναι στο λινκ https://rb.gy/00gch).

Πλην των Οβτσάροφ και Λεμπεσόν (σ.σ. τον δεύτερο τον είχαν δει οι Έλληνες φίλαθλοι και στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης το 2021) οι νέες συμφωνίες για ομάδες της Α1 με αθλητές εκτός συνόρων είναι:

Ο Σουηδός Βίκτορ Μπροντ, που πήγε στον Παναθηναϊκό

Ο Σουηδός Σίμον Άρβιντσον και ο Γάλλος Αντουάν Ντογιέν, οι οποίοι συμφώνησαν με την ΑΕΚ

Ο Ισπανός Χέσους Καντέρο και ο Πολωνός Νταμιάν Βέντερουκ, που θ’ αγωνιστούν στον ΟΕΑ Ρεθύμνου

Ο Πολωνός Γιαν Μίλος Σάβτσακ για τον Άρη Νικαίας

Ο Σουηδός Μάρτιν Φρις και ο Βούλγαρος Ντάνιελ Ιβάνοφ στον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης

Ο Βούλγαρος Πετιό Κράστεφ και ο Κύπριος Χρίστο Χριστόνοφ για τον ΑΣ Πέρα Αθηνών. Οι 7 από τις 8 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας ανδρών θα έχουν τουλάχιστον έναν ξένο αθλητή στο ρόστερ τους.

Επίσης όσον αφορά σε νέα πρόσωπα στην Α1 κατηγορία γυναικών σημειώνουμε ότι:

Ο Ολυμπιακός ξαναβάζει, μετά από δύο χρόνια, στο δυναμικό του τη Σουηδέζα Λι Φεν, πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών

Ο Παναθηναϊκός ενισχύεται και με τη Σουηδέζα Ματίλντα Χάνσον

Η ΑΕΚ απέκτησε τη Ρουμάνα Αλίνα Ζαχαρία και τη Βουλγάρα Καλίνα Χρίστοβα

Ο ΑΣ Πέρα Αθηνών έκλεισε την Τατιάνα Βλαντιμίροβνα από την Πορτογαλία και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης τη Βουλγάρα Τσβετελίνα Γκεοργκίεβα. Ανανεώνοντας συνεργασίες έχει ξένες και φέτος ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας, κράτησε Κύπρια αθλήτρια ο νεοφώτιστος ΓΑΟ Πειραιά, συνεπώς κι εδώ μόνο μία ομάδα θα έχει μόνο Ελληνίδες αθλήτριες.

Πολλοί ακόμα σύλλογοι, που αγωνίζονται στην Α2 ή και τη Β Εθνική ενέταξαν στο ρόστερ τους ξένους αθλητές και μπορούμε να σημειώσουμε τις εξής περιπτώσεις:

Ο ΑΣΕΑ Καβάλας απέκτησε για την Α2 ανδρών τον πολύ γνωστό μας Τσέχο Μίχαλ Όμπεσλο, που έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με την ΑΕΚ και πέρσι ανέβασε στην κορυφαία κατηγορία τον Άρη Νικαίας

Η Αθηνά Μαγκουφάνας θα συνεργαστεί με τον νεαρό Κύπριο Ηλία Σαρμπέλ, που πριν από λίγες ημέρες αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Στο ίδιο πρωτάθλημα ο Ίφιτος Πατρών έκλεισε τον Σέρβο Νικόλα Μαρίνκοβτς και τον Βούλγαρο Βλαντιμίρ Πέτκοφ.

Επίσης από την Α2 η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης έβαλε στη δύναμη της τον Βούλγαρο Κονσταντίν Παραπάνοφ και οι Σάρισες Φλώρινας τον Ούγγρο Σαμπιάν Γκέργκελι.

Ο ΔΑΟ Ταύρου της Β Εθνικής Αττικής ανδρών συμφώνησε με τον Βούλγαρο Πέτκο Γκαμπρόφσκι και ο ΟΑΑ Ηρακλείου από τη Β Εθνική Λοιπής Χώρας με τον Πολωνό Μίλος Σάβτσακ.

Ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη από τη Β Εθνική Δυτικής Ελλάδας πήρε τον διεθνή Σέρβο Ούρος Νίνκοβιτς, που ήταν μέσα στον Ιούλιο στο Βαλκανικό και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων.

Ο ΑΟ Ξυλοκάστρου από το ίδιο πρωτάθλημα θα έχει δύο Σουηδούς τον Ντιέγκο Οράντες και τον Γουίλιαμ Χέντμπομ.

Στο τέλος του πρακτικού η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναφέρει, όπως πάντα, αθλητές κι αθλήτριες, που μέχρι την ώρα του πρακτικού Νο 1 έχουν συμφωνήσει με ομάδες του εξωτερικού. Όλα τα κορυφαία ονόματα των εθνικών μας ομάδων συνεχίζουν σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα (αναλυτικό ρεπορτάζ αύριο). Από κει και πέρα αξιοσημείωτο είναι ότι στη δράση έχει γυρίσει μετά από καιρό η πρώην διεθνής στις νεαρές ηλικίες Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου κι εκτός από την Ελλάδα θ’ αγωνιστεί και στη Γαλλία, ενώ αρκετά παιδιά θ’ αγωνιστούν παράλληλα και αυτή τη χρονιά στην Κύπρο. Συνολικά 21 τέτοιες περιπτώσεις αναφέρει η ομοσπονδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα