Παρί Σεν Ζερμέν: Πήρε το πρωτάθλημα, μήπως έρχονται όμως σαρωτικές αλλαγές;

Η PSG κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ των 10 τίτλων που κατείχε η Σεντ Ετιέν από το 1981 και το οποίο ισοφάρισε πριν από ένα χρόνο η Παρί υπό τον πρώην προπονητή Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Αυτός ήταν ο ένατος τίτλος στις τελευταίες 11 σεζόν, μια περίοδος κατά την οποία κυριάρχησε στο γαλλικό ποδόσφαιρο υπό την ιδιοκτησία της Qatar Sports Investment.

It’s his record forever. pic.twitter.com/QSshSkJb05

Exclusive Messi (@ExclusiveMessi) May 27, 2023

Το τέρμα που πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι με το Στρασβούργο, ήταν το 496ο στο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και έσπασε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η Παρί ήταν αήττητη πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά έχασε έξι από τα πρώτα 17 παιχνίδια πρωταθλήματος το 2023, αποκλείστηκαν από το Champions League στους «16» από την Μπάγερν Μονάχου και στο Κύπελλο Γαλλίας στην ίδια φάση.

Το ιερό δισκοπότηρο της γαλλικής ομάδας είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, μία διοργάνωση που ο σύλλογος υστερεί τακτικά την κρίσιμη στιγμή, αν θυμηθούμε τους αποκλεισμούς της στους «16» πέντε φορές σε επτά σεζόν. Η διάθεση γύρω από τον σύλλογο τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται λίγο χαωτική με τους οπαδούς να είναι έντονα δυσαρεστημένοι. Ο Νεϊμάρ, αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και ο Μέσι τιμωρήθηκε επειδή έχασε την προπόνηση μετά από ένα μη εξουσιοδοτημένο ταξίδι στη Σαουδική Αραβία.

Όταν τα αποτελέσματα δεν πήγαιναν καλά, μέρος της οργής των οπαδών στόχευε στον Μέσι, ο οποίος φαινόταν ότι είχε κακή απόδοση μετά την επιστροφή του από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή. Τα περισσότερα γαλλικά Μέσα συμφωνούν, ότι ο Μέσι δεν θα είναι στην Παρί Σεν Ζερμέν την επόμενη χρονιά, επειδή υπάρχει ήδη μια ρήξη, συμπεριλαμβανομένης της ρήξης με τους οπαδούς.

Υπάρχουν επίσης πολλές εικασίες ότι ο Γκαλτιέ – ο οποίος επίσης κέρδισε τον τίτλο με τη Λιλ πριν από δύο χρόνια – θα αντικατασταθεί στο κλείσιμο της σεζόν. «Όταν κάνουμε τον απολογισμό, πρέπει να αναλύσουμε το πρώτο μισό της σεζόν και σε ποια κατάσταση ήταν οι παίκτες όταν επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Γκαλτιέ την Παρασκευή. «Αλλά καταλαβαίνω την απογοήτευση. Ήταν μια πολύ περίεργη σεζόν».

#

Keywords
Τυχαία Θέματα