Παπανικολάου: «Επικίνδυνη η Ρεάλ, εμείς τη νίκη»

Στις δηλώσεις που παραχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου στην κάμερα του Novasports μίλησε για την «πληγωμένη» αλλά επικίνδυνη Ρεάλ που δεν πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να την υποτιμήσουν.

Ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τον Νικήτα Αυγουλή και τον Δημήτρη Καρύδα για το αυριανό ματς της ομάδας του με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Αρχικά
οι δύο δημοσιογράφοι τον ρώτησαν σχετικά με τους τραυματισμούς της ισπανικής ομάδας και κατά πόσο το στυλ της έχει αλλάξει. Ο ίδιος απάντησε αναφέροντας:

«Επειδή ξέρουμε πως μια ομάδα όταν τραυματισμούς συσπειρώνεται, βλέπουμε και στην Ρεάλ που την παρακολουθούμε ότι αύριο θα έχει έξτρα κίνητρο, επειδή δεν έχει κάνει καλά αποτελέσματα τελευταία. Για αυτό και θα βγάλει στο παρκέ μεγαλύτερη συγκέντρωση, ενέργεια και θέληση. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος που ξέρει να πρωταγωνιστεί και θα είναι ό,τι χειρότερο για εμάς να τους υποτιμήσουμε. Οι παίχτες της, σε όλες τις ομάδες της Euroleague θα έπαιζαν βασικοί. Δεν σημαίνουν κάτι οι τραυματισμοί. Είδαμε πως έπαιξε με τον Παναθηναϊκό. Παίζει το ίδιο μπάσκετ που έπαιζε πάντα, πολλά σουτ, πολύ τρέξιμο, πολλές κατοχές. Εμείς οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι και να μην φάμε αιφνιδιασμούς . είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, με τον κόσμο μας και πρέπει να το κερδίσουμε.»

Σε επόμενη ερώτηση για τον αν οι απουσίες μιας ομάδας μεταφράζονται σε μεγαλύτερη σκληράδα, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Σίγουρα είναι σαν να γυρνάνε κάποιοι διακόπτες. Το έχουμε νιώσει και εμείς όταν μας λείπει ένας παίχτης μας, ότι γινόμαστε πιο δυνατοί. Βγάζεις πράγματα στο παιχνίδι σου που όταν η ομάδα είναι πλήρης δεν είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις. Είναι φανερό ότι η Ρεάλ είναι πιο δυνατή φέτος. Μπαίνει πιο δυνατά στις φάσεις και δεν τα παρατάει εύκολα. Το έχουμε παρατηρήσει ότι έχει γίνει πιο σκληρή ομάδα.»

Για το ματσάρισμά του με τον Λούκα Ντόντσις ανέφερε:

«Είναι μεγάλο ταλέντο, με τρομερή ποιότητα, αναπτυγμένη αίσθηση του μπάσκετ. Παίζει πολύ μυαλωμένα. Μπορεί κατά καιρούς να παρασύρεται λόγω ηλικίας, αλλά σε γενικές γραμμές είναι εξωπραγματικός. Δεν νομίζω ότι θα ξαναδούμε σύντομα τέτοιο ταλεντο. Μοιάζει με τον Πέτροβιτς. Είναι ένας παίχτης που νιώθεις τυχερός να τον βλέπεις να παίζει. Όσον με αφορά, προσπαθώ να κάνω αυτό που κάνω καλά. Σίγουρα είναι δύσκολο να μαρκάρεις κοντύτερους και γρηγορότερους αντιπάλους από σένα, αλλά είμαι εδώ για να κάνω το καλύτερο δυνατό.»

Για την επιστροφή του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη σχολίασε:

« Η ομάδα τα πήγε πολύ καλά χωρίς τον Βασίλη, αλλά όλο το πλάνο έχει χτιστεί γύρω από αυτόν και τον Πρίντεζη. Ο Σπανούλης θα πάρει βάρος από τα παιδιά που έχουν φορτωθεί αυτό το διάστημα. Θα χρειαστεί καιρό προσαρμογής, αλλά ήδη με δύο προπονήσεις και ένα ματς έχει βρει τα πατήματά του. Είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στα «θέλω» της ομάδας αλλά και εμείς να προσαρμοστούμε στα «θέλω» του, για να μην αλλοιωθεί αυτό που έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής.»
Keywords
Τυχαία Θέματα