ΠΑΟΚ: Συνεχίζει να μαθαίνει τον εαυτό του

ΠΑΟΚ: Συνεχίζει να μαθαίνει τον εαυτό του   ageorgiΔευ, 01/18/2021 - 13:00

Με τρία γκολ σε διάστημα 19’ ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο Ηράκλειο του ΟΦΗ, επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες έπειτα από πενήντα ημέρες, αναρριχήθηκε στην τρίτη

θέση της βαθμολογίας κι έχει τη δυνατότητα την προσεχή Κυριακή, αν είναι αυτός που πρέπει να σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά.   

Εκ των προτέρων ήταν γνωστό πως το ματς στο «Γεντί Κουλέ» δε θα ήταν εύκολο για τον Πάμπλο Γκαρσία και τους ποδοσφαιριστές του. Μπορεί οι Κρήτες να είχαν απουσίες, το ίδιο όμως ίσχυε και για την ομάδα του Ουρουγουανού τεχνικού που πλέον δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιαννούλη, είχε τον ... «μόνιμο» Αντρίγια Ζίβκοβιτς για πρώτη φορά στη σεζόν εκτός, όπως επίσης και την αμυντική του σταθερά – που τον τελευταίο καιρό δίνει υπερπολύτιμες λύσεις κι επιθετικά – Ίνγκασον μαζί με το ... βαρόμετρο Ελ Καντουρί ελέω συμπλήρωσης καρτών.  

Οι επιλογές  

Μια ενδεκάδα που είχε ως σημεία αναφοράς την επιστροφή του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο τέρμα έπειτα από πολύ καιρό, όπως επίσης – περισσότερο – του Τσιγγάρα, παρά τη διαθεσιμότητα του Ντόουγκλας και – λιγότερο – του Βαρέλα, ταυτόχρονα με την αντίστοιχη του Τζόλη μετά την απουσία του στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης. Μια ομάδα που πήρε τον έλεγχο του αγώνα εξ αρχής, ήλεγξε τον ρυθμό, βρήκε τον τρόπο να επιβάλλει το παιχνίδι της, με ορθολογική ανάπτυξη που περνούσε μεν από τον άξονα αλλά κατά κύριο λόγο κατέληγε στις πτέρυγες, ενώ την ίδια στιγμή ακύρωνε – σε μεγάλο βαθμό – το παιχνίδι της αντιπάλου του.   

Ο «Δικέφαλος» με κύριο εκφραστή των επιθετικών του διαθέσεων τον Κρμέντσικ αλλά και με συμμετοχή των υπολοίπων όπως οι Τζόλης, Ουάρντα, Σβαμπ απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες ν’ ανοίξει το σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με κυριότερη όλων την κεφαλιά του Τσέχου επιθετικού που σταμάτησε στο δοκάρι. Η φάση όμως που έμελλε να γείρει οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του προέκυψε λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, όταν ο Τζόλης αξιοποίησε υποδειγματικά το επιπόλαιο γύρισμα του Νέιρα, κέρδισε την αποβολή του Βάτερμαν κάνοντας τη ... ζωή του αλλά και των συμπαικτών του σημαντικά πιο εύκολη.   

Οι αριθμοί   

Πέρα από το σκορ, ο τελικός απολογισμός των 2-21 τελικών προσπαθειών μαρτυρά πολλά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε πολύ φέτος στον τομέα του σκοραρίσματος, κάτι που την έχει στιγματίσει και ψυχολογικά. Μόλις βρήκε το γκολ στις αρχές του δευτέρου μέρους, με τον Τζόλη να επιστρέφει στο σκοράρισμα «λύθηκε» και μ’ ένα εκρηκτικό 19λεπτο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του επί των Κρητών.  

Κέρδος το μηδέν στην άμυνα, κέρδος οι απειροελάχιστες φορές που κινδύνευσε, κέρδος όλων όσων κλήθηκαν να καλύψουν τα κενά αυτών που ήταν εκτός, κέρδος κι η παρθενική συμμετοχή σε αποστολή αλλά και τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του Γιάννη Κωνσταντέλια στην πρώτη ομάδα, ενός – ακόμη – παιδιού που προέρχεται από τις Ακαδημίες κι όλοι όσοι των γνωρίζουν μιλούν για μια πολλά υποσχόμενα περίπτωση ποδοσφαιριστή.   

Και η συνέχεια   

Έτσι, μετά το ταραχώδες ξεκίνημα στη νέα χρονιά, μέσα από τους δύο πρόσφατους αγώνες με Ολυμπιακό και ΟΦΗ, η ομάδα δείχνει ν’ ανακτά την ηρεμία της, κάτι που της επιτρέπει να δουλέψει απρόσκοπτα πάνω στις αδυναμίες της και να προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα για τη δύσκολη συνέχεια που την περιμένει, εν αναμονή και της ή των ενίσχυσης/σεων από το μεταγραφικό μέτωπο.   

Δεν υπάρχει λόγος και χρόνος να μένει κανείς πολύ στα της χθεσινής αναμέτρησης, καθώς την Τετάρτη ξεκινάει το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ ν’ αντιμετωπίζει την ΑΕΛ και την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας ακολουθεί ένας – ακόμη – μεγάλος αγώνας κόντρα στην αναγεννημένη ΑΕΚ. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ....   

 

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επιστροφή στις εκτός έδρας νίκες του «Δικεφάλου» κάτω υπό ιδιαίτερες συνθήκες που συμβάλλουν στην αυτογνωσία της ομάδας. Article publish on Δευ, 01/18/2021 - 13:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα