ΠΑΟΚ: Στην Ελλάδα η αφλογιστία τον πληγώνει

Έξι είναι τα παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν, στα οποία δεν βρήκε γκολ ο ΠΑΟΚ, με τελευταίο το χθεσινό (14/2) κόντρα στον Παναθηναϊκό, στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων ημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας -και μάλιστα μέσα στην Τούμπα. Τα δύο από αυτά ήταν στο πλαίσιο του Europa Conference League

και τα άλλα τέσσερα για τις εγχώριες διοργανώσεις, στα οποία κατ’ ουσίαν είναι που πληγώθηκε.

Σε σύνολο 39 αγώνων ως τώρα και στις τρεις διοργανώσεις, που παίρνει μέρος ο ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν, ECL,πρωτάθλημα και Κύπελλο, κατά σειρά εμφανίσεως, οι “ασπρόμαυροι” δεν βρήκαν δίχτυα απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (εντός), την Χάιντουκ Σπλιτ (εκτός), τον ΟΦΗ (εκτός), τον Άρη (εντός), την ΑΕΚ (εκτός) και τον Παναθηναϊκό (εντός). Στα δύο ευρωπαϊκά, οι “ασπρόμαυροι” κάλυψαν την αφλογιστία τους στους επαναληπτικούς και προκρίθηκαν. Εντός των τειχών, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική.

Η ήττα (1-0) από τον ΟΦΗ στοίχισε τρεις βαθμούς, η ισοπαλία με αντίπαλο τον Άρη (0-0) άλλους δύο και η ήττα από την ΑΕΚ (2-0) άλλους τρεις. Όλοι αυτοί οι πόντοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί στην προσπάθεια του “Δικέφαλου” να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή, σε μία σεζόν, κατά την οποία, όπως όλα δείχνουν, η κατάκτηση του πιο σπουδαίου τροπαίου θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα οι διεκδικητές προχωρούν κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού: 51 βαθμούς έχει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση, 50 ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη, 49 η ΑΕΚ στην τρίτη και 44 ο Ολυμπιακός στην τέταρτη.

Η χθεσινή ήττα με σκορ 0-1 από τον Παναθηναϊκό, με τον ΠΑΟΚ να μην σκοράρει για πρώτη φορά μετά τις 30 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ηττήθηκε από την ΑΕΚ, μπορεί να μην σημαίνει το τέλος του δρόμου στην προσπάθεια για συμμετοχή σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου, όμως, σίγουρα φέρνει τους “ασπρόμαυρους” σε δύσκολη θέση.

Στον επαναληπτικό ο ΠΑΟΚ κυνηγάει νίκη με -τουλάχιστον- ένα γκολ διαφορά ή να πάρει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, που σημαίνει να βάλει ένα γκολ το λιγότερο και να κρατήσει το μηδέν, κι αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για τους “ασπρόμαυρους”. Σε μια περίοδο φορτωμένη αγώνες, ασχέτως αν αναβληθεί το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (18/2) με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να ξοδεύει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια σε κάθε αναμέτρηση, φτάνοντας, όμως, κάθε φορά στο στόχο του, ώστε να μένει με αξιώσεις στη διεκδίκηση όλων των τίτλων.

Δεν έγινε αυτό χθες και πλέον οι “ασπρόμαυροι” στον δεύτερο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, που είναι προγραμματισμένος για τις 21 Φεβρουαρίου, καλούνται να υπερβάλουν εαυτούς, αλλά και να θυμηθούν τον τρόπο, με τον οποίο έφτασαν στις προκρίσεις κόντρα στην Μπεϊτάρ και την Χάιντουκ στους επαναληπτικούς του ECL.

Keywords
Τυχαία Θέματα