ΠΑΟΚ: Σημαντικό κέρδος η ανανέωση Ίνγκασον

Διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά που κατ’ επανάληψη έχουν αποδείξει πως στέκεται εξαιρετικά σε υψηλό επίπεδο. Ο Σβέριρ Ίνγκασον αποτελεί τον βασικότερο παίκτη στην άμυνα του ΠΑΟΚ και ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης φρόντισε να «κλειδώσει» την παραμονή του στο ρόστερ, γεγονός που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά κέρδη.

Ο Ισλανδός συγκαταλέγεται στους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος

με βασική υποψηφιότητα για τη θέση του κορυφαίου.

Έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 94 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σημειώνοντας 12 γκολ και είναι η βάση της άμυνας για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια.

Στις δύο γεμάτες χρονιές του στη Superleague είχε 54 συμμετοχές. Συνεπής σε υψηλό επίπεδο και ποιοτικότερη λύση στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του οι Θεσσαλονικείς έχουν ένα βασικό κέρδος που δεν είναι άλλο από την διατήρηση του ηγέτη της άμυνας. Μακροπρόθεσμα έβαλαν τις βάσεις να έχουν και ένα δεύτερο, το κέρδος από τυχόν πώλησή του.

Το γεγονός ότι δε μπήκε συγκεκριμένη ρήτρα στο συμβόλαιό του και την καθορίζει ο «δικέφαλος» δείχνει πως τόσο ο παίκτης έχει εμπιστοσύνη στον σύλλογο σε πιθανότητα σημαντικής πρότασης στο μέλλον, όσο και η ομάδα στην ποιότητα του Ισλανδού που δεδομένα θα αποφέρει κέρδη σε ενδεχόμενη πώληση, αν και όταν αυτή προκύψει.

Ο Ίνγκασον διανύει το 28ο έτος της ηλικίας του. Έχει μπροστά του αρκετά χρόνια ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο, κάτι που αποφέρει ούτως ή άλλος κέρδος. Είτε τα εξαντλήσει στη Θεσσαλονίκη παίζοντας για τον ΠΑΟΚ είτε φτάσει μια σημαντική πρόταση γι’ αυτόν με κέρδη για τον «δικέφαλο». Επόμενος στόχος του ΠΑΟΚ, με δεδομένο ότι Κρέσπο και Βαρέλα δεν είναι πλέον πρωταγωνιστές, είναι να βρει τον παίκτη που – μαζί με τον Μιχαηλίδη – θα πλαισιώσουν τον Ίνγκασον στις βασικές επιλογές του Λουτσέσκου για το κέντρο της άμυνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα