ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0: Έμεινε στη μάχη του τίτλου με mvp τον Ζίβκοβιτς (highlights)

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ και του αγώνα, στη νίκη του Δικεφάλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των play off. Ο ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη έμεινε στη μάχη του τίτλου ενώ ο Ολυμπιακός

έμεινε πίσω σε ένα παιχνίδι που εξ αρχής ήταν γνωστό ότι ο νικητής θα έμενε στη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος ενώ η ισοπαλία δεν βόλευε κανέναν από τους δύο.

Ζίβκοβιτς όπως και πριν τρία χρόνια

Ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει έξι παιχνίδια στην Τούμπα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Στο ενδιάμεσο των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, οι νίκες που είχε ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός έδρας. Ο Δικέφαλος επέστρεψε στις νίκες σε ένα κομβικό παιχνίδι με τον Ζίβκοβιτς να είχε και πάλι ο πρωταγωνιστής όπως και στις 18 Απριλίου 2021, στην προηγούμενη εντός έδρας νίκη του. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 2-0, με δύο γκολ του Ζίβκοβιτς.

Τα σχέδια των προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε για τον ΠΑΟΚ τον Κοτάρσκι στην εστία, τετράδα στην άμυνα (από τα δεξιά στα αριστερά) ο Σάστρε, ο Κεντζιόρα, ο Κουλιεράκης, ο Μπάμπα. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν ο Μεϊτέ με τον Σβαμπ. Η τριάδα μπροστά ήταν ο Ζίβκοβιτς, ο Κωνσταντέλιας και ο Τάισον. Ο Μπράντον Τόμας ήταν σέντερ φορ.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε για τον Ολυμπιακό, τον Τζολάκη στην εστία, τετράδα στην άμυνα (από τα δεξιά στα αριστερά), ο Ροντινέι, ο Ρέτσος, ο Κάρμο και ο Κίνι. Η τριάδα των χαφ ήταν με Εσε, Τσικίνιο και Ορτα. Μασούρας, Μαρτίνς και Ναβάρο ήταν η τριάδα στην επίθεση

Από μία φάση στο τέταρτο

Οι δύο ομάδες από την αρχή του παιχνιδιού έδειξαν στην πράξη την ανταγωνιστική τους διάθεση και στο πρώτο τέταρτο είχαν από μία σημαντική φάση. Στο 9’ για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς έκανε τη σέντρα και ο Μασούρης με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 12’ για τον ΠΑΟΚ, ο Μπράντον έβγαλε στον Κωνσταντέλια που δεν έκανε πρώτο κοντρόλ όπως ήθελε και ο Τζολάκης μπήκε με πλεονέκτημα στη φάση και τον σταμάτησε.

Γκολ με Τάισον

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 26’. Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε στα δεξιά στον Σάστρε, ο Ισπανός έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε, ο Ζίβκοβιτς τη γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Τάισον με δεξί πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-0.

Το γκολ έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ και ήταν φανερό στα λεπτά που ακολούθησαν στη διαχείριση του αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό που είχε μια ευκαιρία στο 31’, σε κεφαλιά του Μαρτίνς, έδιωξε σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Το παιχνίδι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν είχε άλλες φάσεις, είχε υψηλό ρυθμό αλλά και αρκετά λάθη.

Στατιστικά α’ μέρους

Η στατιστική εικόνα του πρώτου μέρους, μεταξύ άλλων, είχε 5(1)-6(1) τελικές για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αντίστοιχα, και ποσοστό κατοχής μπάλας 46%-54% για τον Ολυμπιακό.

Είσοδος Ποντένσε-Ελ Κααμπί

Ο Μεντιλίμπαρ ήταν αυτός που έκανε πρώτος αλλαγές στο παιχνίδι. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκανε ο Ποντένσε και ο Ελ Κααμπί στις θέσεις των Μασούρα και Ναβάρο, αντίστοιχα. Ο Ολυμπιακός πλέον είχε Μαρτίνς (δεξιά) και Ποντένσε (αριστερά) στις πτέρυγες και τον Ελ Κααμπί, σέντερ φορ. Ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα έδειξε τη διάθεσή του να πάει τις επιθέσεις του από την αριστερή πλευρά που έπαιζε ο Ποντένσε.

Μέσα ο Σαμάτα

Ο Λουτσέσκου από την πλευρά του έκανε την πρώτη του αλλαγή στο 59’, με την είσοδο του Σαμάτα στη θέση του Μπράντον σε ένα διάστημα (μέσα στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους) που ο Γάλλος διαιτητής, Βιλί Ντελαζό, έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες (από το 49’ ως το 62’) σε Σβαμπ, Ποντένσε, Κάρμο, Μπράντον και Κίνι. Το παιχνίδι γενικώς ήταν νευρικό χωρίς φάσεις μέχρι το 65’.

Με Ζίβκοβιτς το 2-0

Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ πρόσεξε την άμυνα και κρατούσε μακριά την απειλή από την εστία του Κοτάρσκι απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε ανεβάσει τις γραμμές του. Στο 65’ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 σε μια πολύ γρήγορη εκδήλωση επιθετικού transition όταν ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Ζίβκοβιτς που βγήκε απέναντι στον Τζολάκη και πλάσαρε για το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Διαχείριση από τον ΠΑΟΚ

Από το 2-0 και μετά ήταν πολύ φανερή η διάθεση του ΠΑΟΚ να διαχειριστεί τοκ υπέρ του προβάδισμα. Η συνολική αμυντική του λειτουργία ήταν πολύ καλή και δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να γίνει επικίνδυνος. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήγε το παιχνίδι στο 84’ για να κάνει μια καθαρή τελική ο Ολυμπιακός, με την κεφαλιά του Καρβάλιο που μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι.

Δοκάρι ο Ορτα στις καθυστερήσεις

Ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Όρτα στις καθυστερήσεις, στο τρίτο από τα πέντε λεπτά έξτρα χρόνου που έδειξε ο διαιτητής στο παιχνίδι. Ο Μεντιλίμπαρ έβαλε (66’) Φορτούνη και Αποστολόπουλο (66’), έβαλε Καρβάλιο (74’), ο Λουτσέσκου από την πλευρά του έμεινε και αυτός στο πλάνο του, με αλλαγές προσώπων, φέρνοντας από τον πάγκο Ντεσπόντοφ και Μουργκ (στο 75’) και Οζντόεφ στο 80’. Φάση είχε και ο ΠΑΟΚ με ένα σουτ του Μεϊτέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

-Πριν από το παιχνίδι, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Στέφαν Σβαμπ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του Κυριάκου Κωνσταντίνου, οπαδού του ΠΑΟΚ που έφυγε από τη ζωή.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (59′ Σαμάτα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κίνι (66′ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74′ Καρβάλιο), Μαρτίνς (66′ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0, Έμεινε, Ζίβκοβιτς,paok-olybiakos 2-0, emeine, zivkovits