ΠΑΟΚ: Ο τελικός, η Φιορεντίνα και η Ρόμα

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ και γνωρίζει ότι η κατάκτηση ενός τροπαίου δεν θα σημαίνει αυτό μόνο αλλά θα δώσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την έξοδο στο Europa League.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ, μετά την ήττα του στην Τούμπα από τον Ολυμπιακό, στην τελευταία αγωνιστική των play off, έχει ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Conference League. Την έξοδο στο Europa League την έχει ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Πρωτάθλημα. 

Αν ο ΠΑΟΚ στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας τότε θα πάρει αυτός το εισιτήριο για το Europa League.

Πέραν τούτου πάντως, υπάρχουν κάποιες παράμετροι που σχετίζονται με τη Φιορεντίνα και τη Ρόμα. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αν η Φιορεντίνα κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας (παίζει στις 24/5 με αντίπαλο την Ιντερ) και πάρει και το Conference League (ο τελικός στις 7 Ιουνίου στην Πράγα με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ) τότε ο κάτοχος του εισιτηρίου του Europa League από Ελλάδα, θα πάει στα play off του Europa League.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι έναν γύρο μακριά από τους ομίλους αλλά και ότι σε περίπτωση αποκλεισμού, θα πάει στους ομίλους του Conference League

Υπάρχει κι ακόμη ένα σενάριο που μπορεί να φέρει πάλι play οff στο Europa League. Αυτό έχει να κάνει με τη Ρόμα σε περίπτωση που η ιταλική ομάδα κατατήσει το Europa League (παίζει στις 31 Μαϊου με αντίπαλο τη Σεβίλλη) και στην Ιταλία πάρει την πέμπτη θέση. Αυτή τη στιγμή, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, είναι στην έκτη θέση, στο -2 (61-59) από την πέμπτη που είναι η Μίλαν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα