ΠΑΟΚ: Με έναν και μοναδικό στόχο… (photos&video)

Η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δράσης μετά τις διακοπές των εορτών φέρνει τον πρωτοπόρο της Stoiximan Super League, ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τον ΟΦΗ σε αναμέτρηση για τη 16η Αγωνιστική.

Πολλά κι άκρως ενδιαφέροντα θέματα προέκυψαν σ’ αυτές τις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν για την ομάδα, με σημαντικότερα όλων τη συμφωνία του Ιβάν Σαββίδη με τον Ράζβαν Λουτσέσκου για την

επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2027, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ακόμη πιο σημαντική ήταν η αγορά εκατόν πενήντα στρεμμάτων σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης δρομολογώντας την έναρξη δημιουργίας προπονητικού κέντρου, σ’ ακόμη ένα έργο-παρακαταθήκη για την ομάδα, τις Ακαδημίες και το κοινό μέλλον όλων. Ευχάριστα νέα επιφύλασσε κι η ανακοίνωση της αποστολής της Γκάνας για το Κύπελλο Αφρικής, από την οποία απουσίαζε το όνομα του Ράχμαν Μπάμπα, κάτι που σημαίνει πως δε θα στερηθεί της υπερπολύτιμης παρουσίας του για τον επόμενο – τουλάχιστον – μήνα, όπως θα συμβεί με τους Εκόνγκ – Σαμάτα, που θ’ αποχωρήσουν μετά την αποψινή αναμέτρηση.

Οι απουσίες

Πέραν αυτών, μετά την άδεια των Χριστουγέννων, ο 54χρονος Ρουμάνος τεχνικός δούλεψε εντατικά με τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση που αποχαιρέτισαν – αγωνιστικά – στις 20 Δεκεμβρίου το προηγούμενο έτος. Με εξαίρεση τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, το πρόβλημα του οποίου αποδείχθηκε πιο σοβαρό, καθώς ήταν επιβαρυμένος με τις διαδοχικές συμμετοχές από τα τέλη Ιουλίου σε φουλ ρυθμούς κι η περίπτωσή του αντιμετωπίζεται πάρα πολύ προσεκτικά ώστε να επιστρέψει όντας 100% υγιής εν όψει των πολλών κι άκρως σημαντικών αγώνων που ακολουθούν.

Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς

Η… «μόδα» της εποχής έχει να κάνει με πληθώρα ιώσεων, την επιστροφή του Covid, από τις οποίες δε γλίτωσαν οι Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες και Τζίμας, που – επίσης – έμειναν εκτός από την επικείμενη αναμέτρηση, για την οποία μίλησαν χθες αποκλειστικά στο Novasports.gr τόσο ο Παντελής Κωνσταντινίδης όσο και οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ, δίνοντας το στίγμα για την κατάσταση της ομάδας, τις σκέψεις που τη διέπουν και τη λογική προσέγγισης αυτής της πρώτης αγωνιστικής δοκιμασίας για το 2024.

Έθεσε τον πήχη ψηλά

Ο ΠΑΟΚ «έκλεισε» το 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άκρως εντυπωσιακό, όντας επικεφαλής στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, έχοντας προκριθεί στους «16» του UECL με ρεκόρ συγκομιδής βαθμών σ’ ευρωπαϊκό όμιλο όλων των εποχών για ελληνική ομάδα κι έχοντας επικρατήσει του ΝΠΣ Βόλου 1-0 στην Τούμπα, έχει άλλο ένα ματς στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» προκειμένου να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου

Η ίδια η ομάδα με τις εμφανίσεις της έχει βάλει τον πήχη ψηλά για τα «θέλω» της και τους στόχους της, κάτι που έχει πετύχει μέσα από τη δημιουργία ενός συνόλου είκοσι ενός ποδοσφαιριστών που ανεξαρτήτως ποιοι εξ αυτών αγωνίζονται στο αρχικό σχήμα και ποιοί ενισχύουν την εκάστοτε αγωνιστική προσπάθεια ερχόμενοι από τον πάγκο, η αγωνιστική εικόνα παραμένει αναλλοίωτη και υψηλής αποτελεσματικότητας κι επιπέδου. Μ’ αυτό το στοιχείο ως κύριο «καύσιμο», απόρροια του χαρακτήρα και του «μετάλλου» που έχει χτίσει μέσα από όλα όσα έχει καταφέρει ως τώρα σ’ αυτήν τη σεζόν, πορεύεται και θα συνεχίσει να πορεύεται.

Οι ιδιαιτερότητες του αντιπάλου κι οι λεπτομέρειες

Απόψε θα βρει απέναντί της μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης, άλλαξε πρόσφατα τεχνική ηγεσία και παραμένει δίχως νίκη στα τελευταία οκτώ ματς που έχει δώσει. Επί προσθέτως, είναι η μία – από τις δύο ομάδες – που «πλήγωσε» τον «Δικέφαλο» στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος, με τους ανθρώπους της ομάδας να διαμαρτύρονται έντονα για μία φάση που θα μπορούσε να έχει αλλάξει τον ρου της αναμέτρησης. Ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν κι αυτό που έχει την απόλυτη προτεραιότητα είναι το παρόν.

Ο Τάισον

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο κ. Λουτσέσκου στο 4-2-3-1 εκτιμάται πως θα έχει τους Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ, Τάισον, Σαμάτα. Πάραυτα οι οριστικές απαντήσεις σε αυτό αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα αγωνιστικά ερωτήματα αυτής της αναμέτρησης θα δοθούν στην πράξη σε λίγες ώρες. Η αντίστροφη μέτρηση μπαίνει στην τελική της ευθεία. Καλή χρονιά, χρόνια πολλά με υγεία κι ότι άλλο ποθεί ο κάθε ένας για τον ίδιο και την οικογένειά του….

Keywords
Τυχαία Θέματα