ΠΑΟΚ: Με Χάιντουκ Σπλιτ στον 3ο προκριματικό του ECL

Τη Χάιντουκ Σπλιτ θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εφόσον περάσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, που έχει μπροστά του στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του θεσμού. Αυτό ανέδειξε η κληρωτίδα της UEFA, στη σχετική κλήρωση που έγινε σήμερα (24/7) στην Ελβετία.

Βάσει

της κλήρωσης, ο πρώτος αγώνας θα είναι στην έδρα της Χάιντουκ, στο Σπλιτ, και ο επαναληπτικός στην Τούμπα. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 10 Αυγούστου και ο δεύτερος στις 17 του μηνός. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, ξέρει από σήμερα τον ερχόμενο αντίπαλό του, αν περάσει στον 3ο προκριματικό του ECL.

Χάιντουκ ίσον Κροατία!

Καθόλου τυχαία ομάδα στην Κροατία δεν είναι η Χάιντουκ! Ιδρύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1911 στην τότε Αυστροουγγαρία, όπου ανήκε η Κροατία. Μέχρι το 1992 συμμετείχε στα πρωταθλήματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας και έκτοτε έως σήμερα στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Κροατίας. Χρώματα έχει το μπλε και το κόκκινο, τα οποία είναι και τα εθνικά χρώματα της χώρας.

Έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, καθώς και 8 Πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Κροατίας. Η χρηματιστηριακή ποδοσφαιρική της αξία αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ. Έδρα της Χάιντουκ αποτελεί το “Stadion Poljud”, χωρητικότητας 34 χιλιάδων θεατών, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 1977 και ολοκληρώθηκε το 1979.

Προπονητής των Κροατών είναι ο γνωστός στον ΠΑΟΚ, Ιβάν Λέκο, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Ίγκορ Τούντουρ στον Δικέφαλο τη σεζόν 2015-16, πριν δηλαδή ξεκινήσει καριέρα πρώτου προπονητή. Το αστέρι της ομάδας είναι ο –γνωστός στο ελληνικό κοινό– Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος έχει πετύχει 60 γκολ και έχει μοιράσει 29 ασίστ, σε 99 εμφανίσεις με τη φανέλα της Χάιντουκ!

Η Χάιντουκ έχει ήδη δώσει παιχνίδια στην Κροατία. Το Σάββατο 15/7 έπαιξε με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για το Σούπερ Καπ κι έχασε 1-0, ενώ την Παρασκευή 21 του μηνός έπαιξε ξανά με την Ντινάμο στην πρεμιέρα του κροατικού πρωταθλήματος. Αυτή τη φορά νίκησε, με σκορ 1-2, στην έδρα της μεγάλης της αντιπάλου. Μέχρι τις 10 Αυγούστου έχει να δώσει άλλα δύο παιχνίδια για το εγχώριο πρωτάθλημα, με αντιπάλους τη Ριέκα και την Όσιγιεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα