ΠΑΟΚ: Η στατιστική «ακτινογραφία» του στο UECL (photos&video)

Την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, μετά την επική εμφάνιση – νίκη επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρόκρισή του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και λίγες ώρες μετά πληροφορήθηκε πως η βελγική Μπριζ είναι το εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει σε δύο αγώνες (11/04 στο Μπριζ και 18/04 στη Θεσσαλονίκη) προκειμένου να βρεθεί στα ημιτελικά.

Για να βρεθεί εδώ ξεκίνησε από τον Β’ προκριματικό

γύρο της διοργάνωσης τον περασμένο Ιούλιο και προκρίθηκε κόντρα στην ισραηλινή, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (0-0 στην Τούμπα, 1-4 στην Ιερουσαλήμ). Στον αντίστοιχο Γ΄γύρο αντιμετώπισε την κροατική Χάιντουκ, όπου και πάλι είχε «λευκή» ισοπαλία στο πρώτο ματς αυτήν τη φορά στο Σπλιτ αλλά επικράτησε 3-0 στην Τούμπα. Στα Play Offs αντιμετώπισε τη σκωτσέζικη Χαρτς, την οποία και νίκησε 2-1 στο Εδιμβούργο, για να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην επιστροφή του στους ομίλους της διοργάνωσης σκορπίζοντάς την με 4-1 στο γήπεδο της Τούμπας.

Ένα σύνολο – λοιπόν – έξι αγώνων, στα οποία μέτρησε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες… Ας δούμε όμως τις κύριες στατιστικές κατηγορίες όπως τις παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής.

Σ’ ότι αφορά την επιθετική συγκομιδή, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στη 10η θέση με σύνολο 13 γκολ, με τη Φενέρμπαχτσε να βρίσκεται επικεφαλής έχοντας πετύχει 21.

Σ’ ότι έχει να κάνει με το σύνολο των τελικών που επιχείρησε, ο αριθμός των 44 (29 στην εστία, 15 εκτός), τον κατέταξε στην 38η θέση, με 1η στη σχετική κατηγορία τη Ριέκα (97 τελικές, 54 στην εστία, 43 εκτός) και την αντίπαλο του «Δικεφάλου» στους «8», Μπριζ να είναι 5η (82 τελικές, 46 στην εστία, 36 εκτός).

Στην 47η θέση κατετάγη σ’ ότι είχε να κάνει με τα κερδισμένα κόρνερ και τα οφ σάιντ με απολογισμό 21 και 4 αντίστοιχα, όταν η 1η Φενέρμπαχτσε είχε 49 – 23 κι η 6η Μπριζ 40 – 12 αντίστοιχα.

Καμία σωτήρια επέμβαση από τους αμυντικούς, με την Τόμπολ από το Καζακστάν να κατέχει την πρώτη θέση αλλά σε οκτώ ματς και τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί μαζί με πολλές – ακόμη – ομάδες, με δύο ματς λιγότερα.

Σ’ ό,τι έχει να κάνει με το παθητικό στην άμυνα, τα δύο γκολ στην άμυνα που δέχθηκε τον έφεραν μαζί με άλλες ομάδες στην πρώτη θέση, με τη σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν να έχει τον χειρότερο απολογισμό με 14.

Η φάση των ομίλων, τα Play Out κι η φάση των «16»

Στη φάση των ομίλων, κάθε ομάδα έδωσε έξι αγώνες, ο ΠΑΟΚ πήρε την 1η θέση στον όμιλο αφήνοντας πίσω του και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, γεγονός που του έδωσε την απευθείας πρόκριση για τη φάση των «16», με γνωστά όλα όσα ακολούθησαν κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αυτό είναι – λοιπόν – το στατιστικό αποτύπωμα του «Δικεφάλου» σ’ αυτά τα οκτώ ματς που τον συγκαταλέγουν στις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης.

Σε σύνολο οκτώ αγώνων σημείωσε έξι νίκες, μία ισοπαλία και γνώρισε μία ήττα, αποτελέσματα που τον κατατάσσουν στην 3η θέση πίσω από τις Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Βικτόρια Πλζεν.

Ωστόσο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σ’ επίπεδο παραγωγικότητας με σύνολο 21 γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις, με την Μπριζ ν’ ακολουθεί στην 4η θέση με 19 γκολ.

Στην κατηγορία των τελικών προσπαθειών βρίσκεται στην 8η θέση με σύνολο 112, 45 στην εστία, 41 εκτός και 26 που αποκρούστηκαν. Στην 1η θέση η Φιορεντίνα με αντίστοιχα νούμερα 150, 45, 63, 42 και στην 5η θέση η Μπριζ με 117, 46, 40, και 31.

Στην κατηγορία των περισσότερων κερδισμένων κόρνερ και οφ σάιντς βρίσκεται στη 2η θέση με 54 και 16 αντίστοιχα, τρία λιγότερα κι ένα περισσότερο από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που είναι στην πρώτη θέση. Η Μπριζ ακολουθεί στην 4η με 51 και 19 αντίστοιχα.

Όπως και στη φάση των προκριματικών και των Play Offs έτσι και σ’ αυτήν των… clearances completed δίπλα στο όνομα της ομάδας υπάρχει… παύλα.

Ωστόσο ο «Δικέφαλος» έχει παρουσία και στο… Top10 των ομάδων που έχουν δεχτεί και τα περισσότερα γκολ. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην 8η θέση με 13 γκολ παθητικό, με την ισλανική Μπράινταμπλικ να βρίσκεται στην 1η θέση με 18.

Keywords
Τυχαία Θέματα