ΠΑΟΚ: Η αποφασιστικότητα κάνει τη διαφορά… (video)

Επιστρέφοντας στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, μετά τη διακοπή των εορτών, ο ΠΑΟΚ συνέχισε – και μάλιστα ακόμη πιο πειστικά – από εκεί που είχε μείνει πριν από αυτήν, νικώντας – μετά την ΑΕΚ – και τον Ολυμπιακό (σ.σ. 2-0) στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης Αγωνιστικής για τα Play Offs της Stoiximan Super League,

καταγράφοντας παράλληλα ρεκόρ παραγωγικότητας με μικρή συνεισφορά από τους επιθετικούς του. Αποτέλεσμα με πολλαπλά οφέλη καθώς τον έφερε ένα βαθμό πίσω από την επικεφαλής της βαθμολογίας ΑΕΚ, τρεις μπροστά από τον Παναθηναϊκό και τέσσερις από τον Ολυμπιακό, έχοντας και με τους δύο την ισοβαθμία αν κι εφόσον προκύψει τέτοιο δεδομένο. Κατά συνέπεια και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πρόγραμμα των εναπομείνασων δύο αγωνιστικών αυτού του μίνι Πρωταθλήματος, όπως όλα δείχνουν η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου απεμπόλησε το άγχος και την πίεση για την αποφυγή της 4ης θέσης, που ανάλογα και με το τί μέλλει γενέσθαι στον τελικό του Κυπέλλου bettson ανάμεσα στον Άρη και τον Πανθναϊκό αλλά και στο τελικό του UECL ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα, μπορεί να μη δώσει στο τέλος εισιτήριο για την Ευρώπη στο – αδιαμφισβήτητα – πλέον ενδιαφέρον Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών και όχι μόνον…

Η πλάστιγγα ανάμεσα σε μια ομάδα γεμάτη από αποφασιστικότητα κι από ενέργεια και σε μία που είχε ξοδέψει αρκετά κι από τα δύο – αυτά – στοιχεία σε σχέση με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και την αντίστοιχη τονωτική ένεση που δεδομένα προσθέτει σε ένα ποδοσφαιρικό σύνολο η παρθενική του πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης έγειρε προς την πρώτη πλευρά. Σε μία από τις σπάνιες φορές που ο Ράζβαν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του είχαν την ευκαιρία μεσούσης της σεζόν να δουλέψουν, όλοι μαζί, για διάστημα – σχεδόν – δύο εβδομάδων, με πολύ καλή ψυχολογία από τη νίκη κόντρα στην «Ένωση» , παρουσιάστηκε πανέτοιμος και με την αρωγή του κόσμου έφτασε σε μια σπουδαία επιτυχία που διατηρεί την ομάδα «ζωντανή» στο κυνήγι του τελευταίου της μεν αλλά διόλου ευκαταφρόνητου δε στόχου της. Κάτι για το οποίο εντός της ομάδας όχι απλά δε θέλουν και δε συζητούν καθόλου αλλά δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους – έστω και – να σκέφτεται σε μια προσπάθεια η συγκέντρωση στην επόμενη αγωνιστική αναμέτρηση να παραμείνει ανεπηρέαστη, περιμένοντας και το πώς θα εξελιχθεί το ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Έχοντας κατά νου πως έξι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στο όριο των καρτών (σ.σ. Όττο, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ, Τόμας) και με «λευκό» απουσιολόγιο η τεχνική ηγεσία μαζί με τους ποδοσφαιριστές έχουν – ουσιαστικά – μία προπόνηση για να προετοιμαστούν εν όψει του τελευταίου, φετινού αγώνα στην Τούμπα, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει την παραμικρή σημασία το τί έχει συμβεί φέτος ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο «λαβωμένος» και σε ψυχολογικό και σε αγωνιστικό επίπεδο, έχει τους δικούς του λόγους να επιθυμεί σφοδρά τους τρεις βαθμούς, σε ένα σύνολο με δεδομένη ποιότητα, πληθώρα επιλογών στο πιο δύσκολο ματς που θα δώσει ο ΠΑΟΚ – ίσως και – της σεζόν. Λαμβάνοντας υπ΄ όψη τα λοιπά συμπαρομαρτούντα. Τί έχει αλλάξει όμως κι ο «Δικέφαλος» μετά το στραβοπάτημα στη Λαμία εμφανίζεται εντελώς διαφορετικός; Είναι γεγονός πως το αγωνιστικό «χαστούκι» που δέχθηκε στη Φθιώτιδα αφύπνησε τους πάντες χτυπώντας καμπανάκι για τον τελευταίο στόχο της σεζόν. Με τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού να έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με το τί είχε συμβεί στην κανονική διάρκεια της λίγκας, τόσο αυτά που πλαισιώνουν αυτό το… «ροτέισον» όσο κι όλοι οι υπόλοιποι συνειδητοποίησαν την ανάγκη του να βγάλουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν, να καταθέσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν από τη στιγμή που τα περιθώρια βαθμολογικών απωλειών εξαντλήθηκαν.

Μήνυμα που έλαβε μέχρι κι η τεχνική ηγεσία, βλέποντας στο ματς της περασμένης Κυριακής την ομάδα μέχρι το 8’ να πηγαίνει σε προσπάθειες ορθολογικής ανάπτυξης από τα μετόπισθεν κι αμέσως μετά να υιοθετεί τα βολέ του Κοτάρσκι βλέποντας πως οι δεύτερες μπάλες, οι μονομαχίες και η θέρμη με την οποία έμπαιναν στις μονομαχίες οι ποδοσφαιριστές του εγγυούνταν κάτι πολύ καλύτερο δίχως ρίσκο. Σκηνικό και δεδομένο που δεν άλλαξε ούτε όταν στο δεύτερο μέρος επιστρατεύτηκαν από τον – εξαιρετικό – Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ποδοσφαιριστές όπως οι Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Φορτούνης και όχι μόνον. Ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να προηγηθεί με τον αειθαλή Τάισον, όχι μόνον δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, μ’ εξαίρεση τη βολίδα του Όρτα που σταμάτησε στην οριζόντια δοκό της εστίας του Κοτάρσκι στον επίλογο της αναμέτρησης, αλλά είχε καταφέρει να ζευγαρώσει τα τέρματά του με υποδειγματική τάχιστη μετάβαση από κόρνερ του αντιπάλου και με τον Ζίβκοβιτς, σ’ ένα από τα καλύτερα παιχνίδια από τη μέρα που φόρεσε τ’ «ασπρόμαυρα», να εδραιώνει την ανωτερότητά του και να κατοχυρώνει αυτό που ήθελε κι επεδίωκε.

Όπως λοιπόν έλεγε στο Novasports.gr την περασμένη Παρασκευή κι ο Παντελής Κωνσταντινίδης, το πλέον σημαντικό είναι «το πώς μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο», θέλοντας να τονίσει την τεράστια σημασία της νοοτροπίας και της αποφασιστικότητας που οφείλει να έχει η ομάδα στην τελική ευθεία. Αυτό είναι το απόλυτο ζητούμενο και για τη νέα αγωνιστική δοκιμασία αυτήν τη φορά κόντρα στο σύνολο του Φατίχ Τερίμ… Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν….

Keywords
Τυχαία Θέματα