ΠΑΟΚ: Ένας… «τελικός» διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους (video)

Το πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας του μίνι πρωταθλήματος ολοκληρώνεται με μία άκρως ενδιαφέρουσα κι εξίσου σημαντική αναμέτρηση όπως είναι αυτήν ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, δύο ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία καταλαμβάνοντας τη 2η και την 1η θέση αντίστοιχα με δύο βαθμούς να τους χωρίζουν.

Έχοντας άλλες έξι αγωνιστικές, μετά από τις αποψινές αναμετρήσεις, γίνεται κατανοητό πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι τη γραμμή του… τερματισμού

ωστόσο είναι τέτοια η δυναμική όλων των ομάδων που μετέχουν στη διαδικασία, όπως ήδη έχει αποδειχθεί, που τίποτα δεν μπορεί να λογίζεται ως δεδομένο.

Το κλίμα των δύο…

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, προέρχεται από την πρώτη της ήττα σε ντέρμπι (σ.σ. μετά από πολύ καιρό κιόλας) κι όπως είναι λογικό κι επόμενο αποζητά αντίδραση για να δείξει και ν’ αποδείξει πως παραμένει κραταιό φαβορί για την υπεράσπιση των περσινών κεκτημένων.

Απέναντί της θα βρει ένα σύνολο που μέχρι τώρα και παρά το… ξεκίνημα με το αριστερό στη συγκεκριμένη διαδικασία, έχει καταφέρει να διαψεύσει όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις που μιλούσαν για αδυναμία διάρκειας και συνέπειας στην απόδοση και στην αποτελεσματικότητα ελέω και της συνέχισης της πορείας της στην Ευρώπη.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Ακριβώς εκεί, σ’ εκείνο το σημείο που η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες στο Ζάγκρεμπ και στην Τούμπα από τον Άρη, έβγαλε τη δική της αντίδραση, αρχικά με τη σπουδαία εμφάνιση-πρόκριση από της Ντινάμο και στη συνέχεια με το «διπλό» στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού.

Στη λογική της χρηστής διαχείρισης του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, βασικότατος άξονας της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ κι εν όψει της νέας σειράς διαδοχικών αναμετρήσεων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο 54χρονος Ρουμάνος τεχνικός «αναγκάστηκε» την περασμένη Τετάρτη να παρατάξει ένα αρχικό σχήμα με επτά νέα πρόσωπα σε σχέση με το αντίστοιχο της περασμένης Κυριακής. Συνάντησε δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στη συνέχεια βρήκε τον τρόπο και τις λύσεις για να πάρει αυτό που ήθελε και για μία ακόμη φορά στη φετινή σεζόν να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Μια πρωτιά που επιβεβαιώνεται κι από τους αριθμούς της ομάδας που διαθέτει την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα.

Τα δεδομένα ως έχουν…

Με όλα τα παραπάνω φτάνουμε στο σήμερα. Εδώ όπου ο «Δικέφαλος» του βορρά καλείται να ξορκίσει τον κακό του «δαίμονα», όπως έχει εξελιχθεί η αγωνιστική σχέση των δύο ομάδων από την περσινή σεζόν, καθώς στην πλειοψηφία των συναντήσεών τους, δεν κατάφερε να βρει πειστικό τρόπο-ους για ν’ αντιμετωπίσει το ιδιαίτερο αγωνιστικό στιλ της «Ένωσης», να τη ζορίσει, να της βάλει δύσκολα, πολλώ δε περισσότερο μέσα στο ίδιο της το «σπίτι», όπου και στις τρεις φορές που δοκιμάστηκε εκεί, δύο πέρσι και μία φέτος, έχασε με… κατεβασμένα τα χέρια, αναζητώντας το πρώτο του γκολ.

Είναι αλήθεια πως στον πλέον πρόσφατο αγώνα των δύο ομάδων, στο γήπεδο της Τούμπας, η ομάδα του κ. Λουτσέσκου παρουσίασε σημάδια βελτίωσης ως προς την προσπάθειά της ν’ ακυρώσει το ιδιαίτερο στιλ του συγκεκριμένου αντιπάλου και να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει αλλά το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν με το σήμερα να είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Το σημαντικότατο θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών καθώς στο ιατρικό δελτίο υπάρχουν τα ονόματα – μόνον – των Τρόοστ – Εκόνγκ και Νάσμπεργκ, ενώ στην 23μελή αποστολή που ταξίδεψε από χθες στην Αθήνα εκτός έμεινε ο Ράφα Σοάρες. Επίσης, μπορεί η ομάδα την προσεχή Πέμπτη στο Βέλγιο να έχει τον σημαντικότατο πρώτο προημιτελικό για το UECL κόντρα στην Μπριζ αλλά κανείς εντός της ομάδας δεν έχει στο μυαλό του το συγκεκριμένο ματς, καθώς η κρισιμότητα της σημερινής αναμέτρησης υπερκαλύπτει τα πάντα κι αυτό είναι κάτι που έχουν εμπεδώσει άπαντες.

Η απαραίτητη προϋπόθεση κι η ειδοποιός διαφορά…

Η νο1 προτεραιότητα που έχουν θέσει κι έχουν τονίσει οι καθ’ ύλιν αρμόδιοι είναι η συγκέντρωση και το «καθαρό» μυαλό ανεξαρτήτως συνθηκών. Είναι ένα ματς ενενήντα λεπτών που οφείλει ν’ αξιοποιηθεί στο σύνολό του. Ο στόχος του θετικού αποτελέσματος προϋποθέτει την καλύτερη δυνατή εκδοχή του κάθε ενός και του συνόλου από την αρχή μέχρι το τέλος. Τίποτα δεν κρίνεται και τίποτα δεν τελειώνει απόψε.

πηγή: PAOKfc.gr

Εντούτοις σ’ αυτόν τον μίνι μαραθώνιο κάθε ευκαιρία έχει τη σπουδαιότητά της και στο τέλος μπορεί να είναι και αυτήν που θα έχει κάνει τη διαφορά. Ίσως, μετά από καιρό, η έννοια «ανάγκη» να ταιριάζει περισσότερο στον αντίπαλο κι η αντίστοιχη «ευκαιρία» στην ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ωστόσο, δε χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης κι επεξήγησης το σπουδαίο όφελος που θ’ αποκομίσει σε περίπτωση που καταφέρει ν’ ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα κάνοντας μια… δήλωση για τη συνέχεια της διαδικασίας.

Η επιλογή των προσώπων έχει τη σημασία της αλλά το… πνεύμα του συνόλου, η προσωπικότητα που θα παρουσιάσουν κι η αποφασιστικότητα είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Λίγες ώρες έμειναν για ν’ απαντηθούν όλα αυτά – κι ακόμη περισσότερα – τα σημαντικά ερωτήματα. Λίγη υπομονή ακόμη… Καλή συνέχεια, καλή δύναμη…

Keywords
Τυχαία Θέματα