ΠΑΟΚ: Δύσκολη έξοδος….

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο με απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες. Νίκησε και τις δύο ομάδες που τον ακολουθούν στη βαθμολογία, δηλαδή Άρη και Βόλο ενώ ηττήθηκε κι από τις αντίστοιχες τρεις που ακολουθεί ο ίδιος, ήτοι Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να μείνει δώδεκα

βαθμούς πίσω από την κορυφή και τρεις μακριά από την 3η θέση. Σήμερα μπαίνει – εκ νέου – στην αφετηρία για τον δεύτερο γύρο αντιμετωπίζοντας την πρωτοπόρο ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκτός έδρας, με κακή ψυχολογία, απόρροια της ήττας από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα και σημαντικά λαβωμένος καθώς δεν έχει στην αποστολή του τους τραυματίες Ντόουγκλας, Κούρτιτς, Νάρεϊ, Τάισον, Ρικάρντο ενώ εκτός έμειναν οι Μιχαηλίδης, Κουλιεράκης, Λύρατζης, Τσαούσης κατόπιν απόφασης της τεχνικής ηγεσίας.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ΠΗΓΗ: In Time Sports

Πλέον τα πράγματα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι πιο ξεκάθαροι κι οι ανάγκες αντίστοιχα. Το ζητούμενο είναι οι ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου» να βρουν τη δύναμη, να βγάλουν αντίδραση και να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις ότι καλύτερο μπορούν. Συγκρούονται δύο αντίπαλοι, με τον έναν να έχει το πανίσχυρο κίνητρο της κατάκτησης του Πρωταθλήματος μετά από πέντε χρόνια και τον άλλον να έχει στο «κάδρο» την 3η θέση.

Ναι μεν υπάρχει ένας ολόκληρος γύρος ακόμη, δέκα πέντε διεκδικούμενοι βαθμοί, όμως άπαντες είναι αναγκασμένοι να κρίνουν βάσει όλων αυτών που έχουν δείξει οι ομάδες σ’ αυτό το πρώτο μισό του μίνι-πρωταθλήματος. Δυστυχώς για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έδειξε πως μπήκε σ’ αυτό αφήνοντας πίσω της σημαντικά καλά στοιχεία που είχαν χαρακτηρίσει τη σημαντική, αγωνιστική αντεπίθεση που επιχείρησε από την τελευταία ημέρα του περασμένου Οκτώβρη μέχρι και την έναρξή του με σημείο αναφοράς την επιθετική του δυστοκία.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί ο αγώνας της περασμένης Κυριακής, με το στατιστικό φύλλο να κάνει λόγο για είκοσι δύο τελικές προσπάθειες, τα τελειώματα όμως σ’ αυτές πλην μιας-δύο ήταν κάκιστα. Και κάθε γκολ, ειδικά στο χρόνο που επιτυγχάνεται κι ανάλογα με τη ροή της αναμέτρησης διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο, σε απόλυτη συνάφεια με την ανασταλτική λειτουργία που εσχάτως έχει απωλέσει τη σταθερότητα που τη διέκρινε.

Έτσι λοιπόν, σήμερα σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έχει ως σήμα κατατεθέν το πιεστικό της παιχνίδι σε όλο το γήπεδο κι όταν υπάρχουν σημαντικές απουσίες ο βαθμός δυσκολίας φαντάζει υψηλότατος. Από την άλλη όμως, όταν ο ΠΑΟΚ δεν υπολογίζεται τότε είναι που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να κάνει την επιστροφή του….

Ας δούμε όμως και τα δεδομένα σ’ επίπεδο προσώπων. Στο σύνηθες 4-2-3-1 ο Κοτάρσκι παραμένει η πλέον βασική σταθερά. Ο Σάστρε είναι υγιής αλλά επειδή υστερεί σε αγωνιστικό ρυθμό και με τον Λύρατζη εκτός, ο Κεντζιόρα είναι αυτός που αναμένεται να ξεκινήσει έχοντας δίπλα του κατά σειρά τους Ίνγκασον, Κάργα, Ρ. Σοάρες με δίδυμο στα χαφ μπροστά από την αμυντική γραμμή τους Ντάντας-Σβαμπ. Μεσοεπθετικά, στον άξονα συγκεντρώνει πιθανότητες να ξεκινήσει ο Ελ Καντουρί, δεξιά ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Κωνσταντέλιας και στην κορυφή ο Τόμας, αν και σε αποστολή επέστρεψε κι ο 17χρονος Τζίμας.

Όλες οι απαντήσεις σε λίγες ώρες καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα, έχει ξεκινήσει…..

Keywords
Τυχαία Θέματα