ΠΑΟΚ: «Χ»αμένη ευκαιρία (pics&vids)

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 (42’ αυτ. Ουσ. Μπα-44΄ Τικίνιο)  το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής για τη Super League Interwetten με συνέπεια η διαφορά των εννιά βαθμών που χώριζε τις δύο ομάδες να παραμείνει ως είχε.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου

παρουσιάστηκε κυρίαρχη στο πρώτο 45λεπτο, δημιούργησε πληθώρα ευκαιριών δίχως όμως να καταφέρει να τις μετουσιώσει σε κάτι πιο … απτό. Κατάφερε να προηγηθεί έπειτα από το αυτογκόλ του Ουσεϊν Μπα σ’ εκτέλεση φάουλ του Άντρια Ζίβκοβιτς στο 42’ αλλά – και πάλι από λάθος της άμυνάς του – ισοφαρίστηκε τάχιστα με συνέπεια, εκτός από το προβάδισμα ν΄απωλέσει και το ψυχολογικό πλεονέκτημε που είχε εισπράξει από την – μέχρι εκείνη τη στιγμή – εμφάνισή του.

Η υπεροχή κι η καθοριστική απώλεια …

Αυτό σημείωσε κι ο κορυφαίος του «Δικεφάλου» στη χθεσινή αναμέτρηση, Σβέριρ Ίνγκασον στις αποκλειστικές του δηλώσεις λίγο μετά το πέρας του αγώνα στα κανάλια Novasports.

Ο 52χρονος Ρουμάνος τεχνικός δεν άλλαξε κάτι ως προς την προσέγγισή του σε τακτικό επίπεδο εστιάζοντας περισσότερο στα πρόσωπα που πλαισίωσαν το αρχικό σχήμα, ενώ τα σχέδιά του εξυπηρετήθηκαν απόλυτα τα σχέδιά του από τον σχηματισμό του αντιπάλου, ήτοι το 3-4-3.

Οι «Ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά στοχεύντας ιδιαίτερα στα άκρα της άμυνας, βλέποντας πως η δημιουργία του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους περνούσε – κατά κύριο λόγο – από τα πόδια των Κρέσπο–Βιεϊρίνια. Μέχρι να συντονιστεί η συνεργασία ανάμεσα στους συγκεκριμένους, τα χαφ και τον Μπίσεσβαρ, που επιχειρούσε από τη συγκεκριμένη πλευρά, υπήρξαν προβλήματα αλλά ήταν περισσότερες οι φορές που ο ΠΑΟΚ κατάφερε να διασπάσει την πίεση και να βγει με αξιώσεις προς την αντίπαλη περιοχή.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μάλιστα ο Ολλανδός, για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε καταλυτικός ως προς το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του αλλά στάθηκε άτυχος καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις κι αποχώρησε στο 40’ δίνοντας τη θέση του στον Ζαμπά. Μια απώλεια που αποδείχθηκε καθοριστική ως προς τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στο διάστημα της παρουσίας του Μπίσεσβαρ  ο «Δικέφαλος» κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα, ο ίδιος μπορούσε και κρατούσε μπάλα, ενώ στη μία από τις λιγοστές φορές που ενήργησε από τον άξονα, υποχρέωσε τον Βατσλίκ σε δύσκολη απόκρουση. Επτά τελικές υπό πολύ καλές προϋποθέσεις για σκοράρισμα με κορυφαίες αυτές της κεφαλιάς του Ίνγκασον στο 8’ κι ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι του Τσιγγάρα ένα λεπτό μετά έναντι μιας που μετέτρεψε σε γκολ ο Ολυμπιακός με τον Τικίνιο στο 43’. Μια φάση που ξεκίνησε από λάθος στο αριστερό άκρο της άμυνας και πρωταγωνιστή τον Βιεϊρίνια καταλήγοντας σε κόρνερ. Η άμυνα δεν απομάκρυνε ούτε κανείς δεν πήγε πρώτος πάνω στην μπάλα, ο Μαντί Καμαρά τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο για την ισοφάριση με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να τον καλύπτει στην ευθεία.

Αλλαγή δεδομένων …

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε μεν με ανάλογο τρόπο αλλά και μια σημαντική διαφοροποίηση. Με τους Μπα, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ να έχουν ανικρύσει την κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος, ο Πέδρο Μαρτίνς απέσυρε τον Ανδρούτσο περνώντας στη θέση του τον Λαλά κι άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-3-3.

Πάραυτα στα πρώτα λεπτά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε αντίδραση-ορμή, δημιούργησε ευκαιρίες με Ζίβκοβιτς, Λύρατζη και τον Τσιγγάρα που είχε δοκάρι στο 53’ ενώ σε δύο περιπτώσεις μετά το 70’ η έλλειψη αλτρουισμού του Ζαμπά, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο προπονητής του σε γενικότερο … «κάδρο» μετά το ματς, δεν έδωσε κάτι ουσιαστικό στην ομάδα του.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 76’ μια σέντρα του Καμαρά στο δεύτερο δοκάρι κι ένα πλασέ του Μασούρα έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 80’ και στο 81’ Κούρτιτς και Λύρατζης απείλησαν με σουτ που κατέληξαν άουτ, ενώ στο 89’ σε προσπάθεια του Αγκιμπού Καμαρά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σίντκλεϊ εντός περιοχής.

Μια και ο λόγος για τον Βραζιλιάνο που αντικατέστησε τον Βιεϊρίνια στο 67’, ούτε αυτός, ούτε ο Μιτρίτσα που πέρασαν μαζί στο ματς , αντί του Τσιγγάρα ο Ρουμάνος, αλλά ούτε και οι Σάστρε–Σβαμπ που μπήκαν αργά (σ.σ. 87’) αντί των Λύρατζη–Κούρτιτς μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Η απόσυρση του Τσιγγάρα ήταν κι η “απάντηση” – κατόπιν αρκετής συζήτησης στον πάγκο του “Δικεφαλου” – στην αλλαγή σχηματισμού του αντίπαλου, με τον Ντόουγκλας να οπισθοχωρεί στη θέση του Χαλκιδικιώτη χαφ και τον Μιτρίτσα να μπαίνει στον άξονα.

Η συνέχεια …

Το τέλος του αγώνα, προκάλεσε δυσαρέσκεια στις τάξεις του ΠΑΟΚ, που παρότι πραγματοποίησε το καλύτερο και πλέον πειστικό πρώτο ημίχρονο στη σεζόν, δεν κατάφερε να εδραιώσει την κυριαρχία του και να δώσει άλλη τροπή στο ματς, με συνέπεια τελικά την ισοπαλία και τη διατήρηση της απόσταση των εννιά βαθμών. Εντούτοις, εμφανής είναι η πρόοδος σε σύγκριση με την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα προ μηνός.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Πάνω σ’ αυτήν καλούνται να οικοδομήσουν τη συνέχεια για το υπόλοιπο της σεζόν, παράλληλα με την αναδιάρθρωση του ρόστερ. Γλυκόπικρη η γεύση μεν αλλά ταυτόχρονα με ψήγματα αισιοδοξίας αν καταφέρουν να δώσουν διάρκεια και συνέχεια στην ομάδα μπολιασμένη με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα