ΠΑΟΚ: Αν. Ζίβκοβιτς και… σκόρερ και… “κλέφτης” (pics&video)

Στις 15 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς – τουλάχιστον – μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να διάγει την τελευταία του σεζόν ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ και σε μια εξαιρετική καριέρα, ο 27χρονος διεθνής Σέρβος εξτρέμ συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον φέρνουν ως διάδοχό του στον ηγετικό θώκο του “Δικεφάλου”. Παρότι η περσινή

του σεζόν εμπεριείχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, από το ξεκίνημα της φετινής παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, θαρρείς κι είχε κατά νου εξ αρχής να φωνάξει βροντερό “παρών” στέλνοντας μήνυμα-τα για το μέλλον.

Μπήκε στην ποδοσφαιρική οικογένεια του ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2020 κι από τότε γράφει τη δική του ιστορία, με τη φετινή να συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις να αναδειχθεί ως η πλέον λαμπρή σε προσωπικό επίπεδο, με άκρως ευεργετικές συνέπειες και για την ομάδα του.

ABERDEEN, SCOTLANDOCTOBER 26 2023:UEFA Europa Conference League Group Stage match between Aberdeen FC v PAOK on October 26 2023 at Pittodrie Stadium, Aberdeen, Scotland.Photo by Ross Johnston/Newsline Media

Μέχρι τώρα σε Πρωτάθλημα και UEFA Europa Conference League μετράει 21 συμμετοχές (σ.σ. 1.563′) έχοντας δέκα γκολ και τρεις ασίστ, όταν πέρσι σε 41 αγώνες (σ.σ. 3.180) είχε επτά γκολ και έξι ασίστ στις τρεις διοργανώσεις που μετείχε (σ.σ. προκριματικά UECL, Πρωτάθλημα και Κύπελλο) με τον “Δικέφαλο” στο στήθος! Είναι πρώτος σκόρερ στη Stoiximan Super League με έξι γκολ, μαζί με τον Μορόν του Άρη ενώ κατέχει την 4η θέση στην κατηγορία γκολ ανά τελική προσπάθεια με 3,8!

Ξεχωριστός σε όλα του…

Μια – αδιαμφισβήτητη – ισχυρή προσωπικότητα, με δυναμική παρουσία που σε συνάρτηση με την προσφορά του, τον κατέστησαν ως έναν εκ των αρχηγών της ομάδας, μαζί με τους Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Τάισον και Τσιγγάρα. Κι ως τέτοιος έχει απόλυτη ενσυναίσθηση της αυξημένης ευθύνης σε όλα τα επίπεδα για τον ίδιο και την ομάδα του.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που σε συγκεκριμένες συνθήκες, στο δεύτερο μισό των δεύτερων 45λεπτων μιας αναμέτρησης, όταν ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκρινε πως η ομάδα είχε ανάγκη περισσότερη επιθετικότητα, κάλυψε τη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού προκειμένου να χωρέσει στην ενδεκάδα άλλος ένας συμπαίκτης του, ικανός να βοηθήσει στο σκοράρισμα, είτε σε δημιουργία, είτε σ’ εκτέλεση.

SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Αλλά και πάλι δεν αρκείται μόνον σ’ αυτό καθώς και στην προκειμένη περίπτωση, οι αριθμοί πιστοποιούν το πόσο ξεχωριστός και ιδιαίτερος είναι. Είναι αυτός με τις περισσότερες σέντρες και τα αντίστοιχα – εύστοχα – γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή από κάθε άλλο συμπαίκτη του με 76 και 35 αντίστοιχα.

Πέραν όμως όλων των παραπάνω, βρίσκεται στην πρώτη θέση στα κλεψίματα με 61, αφήνοντας πίσω του τον Ράχμαν Μπάμπα (60) και τον Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ (58), σε μια στατιστική κατηγορία όπου αυτοί οι αριθμοί μοιάζουν πιο.. φυσιολογικοί και πιο… εύκολοι για ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής, αναδεικνύοντας την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Αν λοιπόν, αυτήν είναι η… χρονιά του, τότε τα… καλύτερα έρχονται… Απολαύστε το βίντεο με τις καλύτερές του στιγμές και στις δύο άκρες του γηπέδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα